Ezider ayakta

Güncelleme Tarihi:

Ezider ayakta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2014 15:51

Almanya'nın Hannover kentinde yürüyen binlerce Ezidi, Almanya'nın Irak'taki vahşete duyarsız kalmamasını istedi. Yürüyüşte kadınların önsaflarda yer alması dikkat çekti.

Haberin Devamı

IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Irak'ta yaptığı vahşet Almanya'nın Hannover kentinde bir kez daha kınandı.

Ezider ayakta
Hannover polisi yürüyüşe katılanların sayısını 10 bin 500 olarak açıkladı. Yürüyüşü organize edenler ise katılımcı sayısını 30 bin olarak verdi.

TERÖR KINANDI

Kadınların ve gençlerin ağırlıklı olarak yer aldığı yürüyüşte 'Terör durdurulsun', 'Soykırım durdurulsun' ve 'Almanya seyirci kalma' pankartları ağırlıktaydı. Olayların çıkmadığı yürüyüşe katılanlar sesizce dağıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte Ezidi'lere çok sayıda Türkiye'li de destek verdi. Yürüyüşü organize eden komitenin sözcüsü Yılmaz Kaba yaptığı açıklamada “Irak'ta durum her geçen gün daha da vahim bir hal alıyor. IŞİD militanları kinsanları evlerinden ve yurtlarından etmek için ölümle tehdit ediyor hatta katlediyor“ dedi.

FARKLI YERLERDE

IŞİD'i terörünü kınamak için Ezidi'ler sadece Hannover'de yürümedi. Almanya genelinde yürüyüşler ve anmalar düzenlendi. Yapılan anmalarda IŞİD terör örgütünün katlettiği masum insanlar için saygı duruşunda bulunuldu. Almanya'da Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den gelen yaklaşık 90 bin Ezidi yaşıyor. Almanya'daki Ezidi'lerin büyük bölümü Irak kökenli. Ve çoğu da Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya'da yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!