Gençler'de Aykut Operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Gençlerde Aykut Operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 01:00

Geçen sezonun devre arasında transfer edilen Artem Radkov’un sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalacak olması ve Ante Kulusic’in de takımdan ayrılmasının ardından savunmada sıkıntı yaşayan kırmızı-siyahlılar, bu boşluğu eski oyuncusu Aykut Demir ile doldurmak istiyor.

Haberin Devamı

Bolu ve Slovenya’da gerçekleştirilen kamplarda Ahmet Yılmaz Çalık ve Sedat’ı savunmanın ortasından kullanan Teknik Direktör Mustafa Kaplan’ın Tosic’i stoper olarak kullanma çabası da sonuç vermedi. Sırp oyuncunun bu bölgede oynamak istememesi nedeniyle Kaplan bu bölgeye transfer istemek zorunda kaldı. Başkent ekibinde ise bu bölge için akla ilk gelen isim ise “komando” lakaplı Aykut Demir oldu.

YENİ HOCANIN GÖZÜNE GİREMEDİ

Geçtiğimiz sezon 3 Milyon Euro’ya yakın bir bonservis bedeli ile Gençlerbirliği’nden Trabzonspor’a transfer olan ancak Trabzonspor Teknik Direktör’ü Vahid Halilodzic’in kadroda düşünmediği Aykut Demir’e ilk olarak eski kulübü Gençlerbirliği talip oldu. 2009-2013 Sezonları arasında Başkent ekibinin formasını giyen 26 yaşındaki oyuncuyu tekrar kadrosunda görmek isteyen Gençlerbirliği, oyuncu ve kulübü ile iletişime geçti. Trabzonspor’un Aykut için 2 Milyon Euro’ya yakın bir bonservis bedeli istediği ve iyi bir teklif gelmesi halinde Aykut Demir’i takas yoluyla da kullanmaya sıcak baktığı öğrenildi. Gençlerbirliği’nin ise transferi gerçekleştirmek için Trabzonspor’un önümüzdeki günlerde oyuncunun fiyatını düşürmesini beklediği öğrenildi.

Haberin Devamı

BİR TAKVİYE DE FORVETE

Yurt dışı kamp kadrosuna dahil edilmeyen ve çalışmalarını Etlik Tesisleri’nde sürdüren Sırp oyuncular Lekiç ve Milan Smiljanic’le yolların ayrılmasının an meselesi olduğu öğrenildi. Bu iki ismin durumunun bu hafta içinde netleşmesi ve takımdan ayrılmaları bekleniyor. Lekic ve Smiljanic’in takımdan ayrılması durumunda ise teknik direktör Mustafa Kaplan’ın forvete bir takviye istediği biliniyor. Bu bölge için geçtiğimiz günlerde adı geçen Vleminckx transferinin ise hem oyuncunun dizindeki sakatlık hem de istediği yüksek yıllık ücret nedeniyle rafa kalktığı öğrenildi.

KUVVET VE ÇABUKLUK ÇALIŞTILAR

İki günlük iznin ardından cuma günü yeniden toplanan Gençlerbirliği TSYD Ankara Kupası’nın hazırlıklarına İlhan Cavcav Tesisleri’nde devam ediyor. Salonda çabukluk ve kuvvet çalışan kırmızı-siyahlılar daha sonra sahada gerçekleştirdiği 10 dakikalık koşunun ardından koordinatif çalışma gerçekleştirdi. Akşam etabındaki antrenman ise ısınma koşusuyla başlarken pas kontrol ve hücum taktik çalışmalarıyla devam etti.

Haberin Devamı

Geçen sezon Trabzonspor formasıyla 41 maça çıkan Aykut Demir 37 karşılaşmaya ilk 11’de başladı. Karadeniz ekibinin oynadığı 11 UEFA Avrupa Ligi maçının da 9’una ilk 11 de başlayan Demir, geçtiğimiz sezon 9 sarı, 2 kırmızı kart gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!