Yazın en sıcak günü yaşandı

Güncelleme Tarihi:

Yazın en sıcak günü yaşandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 01:00

ÇANAKKALE dün 2014 yazının en sıcak gününü yaşadı. Hava sıcaklığı gölgede 35 dereceyi bulurken, sokakta güneş ışınlarının direk etkilediği yerlerde termometreler 46 dereceyi gösterdi.

Haberin Devamı

Artan hava sıcaklıkları ve yüzde 70 oranındaki nem Çanakkaleliler’i bunalttı. Yazın en sıcak gününü yaşayan kentin en işlek yeri kordon boyu bomboş kalırken, kimileri evinden çıkmayı tercih etmedi. Sokaktakiler de park ve bahçelerdeki gölge alanları seçti. Özellikle Halk Bahçesi dışarıdaki vatandaşın en uğrak yeri oldu. Kordon boyundaki Kayalıklar Mevkisi’nden Çanakkale Boğazı’nın serin sularına kendisini bırakıp serinleyenler de vardı.

Yazın en sıcak günü yaşandı

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kent merkezinde gün içinde saat 12.20’de maksimum hava sıcaklığının gölgede 35 derece olduğunu bildirdi. Nem oranın yüzde 72’lere ulaşmasıyla birlikte hissedilen sıcaklığın ise 38 dereceyi bulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Diğer yandan Demircioğlu Caddesi’ndeki sokak termometresinde saat 16.35’te sıcaklık 46 derece olarak ölçüldü. Bu tür derecelerin güneş ışınlarını direk alması dolayısıyla sıcaklıkları bu şekilde gösterdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!