Avukattan tehdit ve hakaret davası

Güncelleme Tarihi:

Avukattan tehdit ve hakaret davası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2014 02:02

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklandıktan sonra serbest bırakılan işadamı Reza Zarrab’ın tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını iddia eden Avukat Mücteba Kılıç, 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Kılıç’ın avukatı dilekçesinde, “Telefonla arayarak müvekkilime tehdit ve hakarette bulundu. Davalının personeli tarafından müvekkilimin görev yapması engellenmiş, müvekkilim tartaklanmıştır” dedi.

ARAMAYA ENGEL

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde, Avukat Kılıç’ın icra memurlarıyla birlikte, 17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen Rüçhan Bayar’ın mallarını haczetmek için Mecidiyeköy’deki bir iş merkezinde olan bürosuna gittiği anlatıldı. Burada evrak araması yapmak isteyen Kılıç’a şirketin avukatı ve muhasebecisinin engel olmak istemesi üzerine bazı gerginliklerin yaşandığı şu ifadelerle öne sürüldü: “İcra memuru yaşanan arbede sonrası bilgisayara borçlu Rüçhan Bayar’ın adını yazdı. Bilgisayarda 14 adet Rüçhan Bayar’ın isminin yazılı olduğu dosyayı gören icra memuru bunu fotoğraflamak isteyince şirket muhasebecisi izin vermedi. Olay anında şirket muhasebecisi “Sana gününü gösteririm” diyerek davacı Mücteba Kılıç’ı itekledi”

Haberin Devamı

KÜFRETTİ İDDİASI

Dilekçede, gerginlik üzerine şirket avukatının Reza Zarrab’ı arayarak telefonu Avukat Kılıç’a verdiği ve bunun üzerine Zarrab’ın Kılıç’a “Rüçhan’ın hiçbir ilişkisi yok” dediği iddia edildi. Kılıç’ın “Biz her şeyi biliyoruz. Bilgisayardan fotoğrafladık” sözleri üzerine ise Zarrab’ın ‘Terbiyesiz herif senin ananı s…m’ yanıtı verdiği” öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!