Ayrımcıdan bir şey beklenmez

Güncelleme Tarihi:

Ayrımcıdan bir şey beklenmez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2014 02:02

Hacı Bektaş Veli yolundan yürümezsek, zulüm ve gözyaşı göreceğiz. Hünkârın yolu, aslında bize çıkış gösteriyor. İnsanların mağduriyeti üzerine bir iktidar kurmak, ayrımcılık yapmak isteyenler, ötekileştirmek isteyenlerden bir şey beklenemez.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insanların mağduriyeti üzerine bir iktidar kurmak, ayrımcılık yapmak, ötekileştirmek isteyenlerden bir şey beklenemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, 25’inci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Şenlikleri’ne katılmak için eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte geldiği Hacıbektaş’ta kendi adını taşıyan kültür merkezini de hizmete açtı. Anma etkinliklerine, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Erdoğan Toprak ile İlhan Cihaner ve Kamer Genç’in de aralarında bulunduğu milletvekilleri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Mustafa Sarıgül de katıldı. Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

ANADOLU’NUN HAMURU AŞK

“Anadolu’nun hamuru mayası, sesi nefesi sevgidir, aşktır, muhabbettir. Anadolu’daki İslamlık meşalesini yakan bu aşktır ve muhabbet köprüsünü kuran Ahmet Yesevi’dir, Mevlana’dır, Yunus Emre’dir, Pir Sultan Abdal’dır, Hacı Bektaş Veli’dir. Veli, tasavvuf dilinde Allah dostudur. Biz güzellikleri ve gazeli nerede yitirdiysek, bunları arayıp yakalamalıyız. Tarihin en aç kitleleriyle karşı karşıyayız. İnsanlık, yoksulluk ve acı çekiyor. Maddiyat, insanları daha adil ve mutlu yapamadı. Önümüzde iki ana temel var. Birincisi bu zulmün önüne nasıl geçeceğiz; ikincisi insanlığı canavar haline getiren, bu hastalıklı halden nasıl kurtulacağız? İhtiyacımız olan gerçek bir zihniyet devrimidir. Hacı Bektaş Veli yolundan yürümezsek, zulüm ve gözyaşı göreceğiz. Hünkarın yolu, aslında bize çıkış gösteriyor. İnsanların mağduriyeti üzerine bir iktidar kurmak, ayrımcılık yapmak isteyenler, ötekileştirmek isteyenlerden bir şey beklenemez.

Haberin Devamı

DİN ADINA VAHŞET

Müslüman dünyası kan ağlıyor. Camileri yakan, kafa kesen, Kuran-ı Kerim’i yakan ve tüm bu vahşeti din adına yapanlar Hacı Bektaş Veli’yi, Mevlana’yı, Yunus Emre’yi tanısalardı, fikirlerini öğrenselerdi onun insan sevgisini ve aşkını bilselerdi, bunu asla yapmazlardı. Ahlaklı ve erdemli toplum; adalet, hak, hukuk, eşitlik, cömertlik, emeğe saygı gibi temel ahlaki ilkeler etrafında bir araya gelir. İnsanlık olarak güzeli bulmak için çok sağlam ilkelere ve yol haritasına ihtiyacımız var. Önemli olan, suyu hangi kaynaktan alacağımızı bilmeliyiz. O halde dönüp toprağımız sevgi toprağına dönüştürmeli, yüzümüzü Mevlana’yla Yunus’a, Pir Sultan’a, Dadaloğlu’na, Hacı Bektaş-ı Veli ile gönüllerimizi de aşk ırmağıyla yıkayalım. Bunu yaparsak evrensel değerleri yakalamış oluruz.”

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Kılıçdaroğlu, program sırasında gazetecilerin birkaç farklı noktada sordukları soruları yanıtsız bıraktı.

CHP Genel Başkanının adını taşıyan Kültür Merkezi’nin açılışına katılan CHP’li belediye başkanlarının, parti içi muhalefetin kurultay çağrıları yaptığı Kılıçdaroğlu’na destek mesajları dikkat çekti. Mustafa Sarıgül ve birçok belediye başkanı Kılıçdaroğlu’nu, Hacıbektaş’ın girişinde karşıladı. CHP Genel Başkanı, tören alanında da “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşılandı.

CHP BAŞKANLIĞI İÇİN HALK LAYIK GÖRÜR

- Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat etkinliklerine katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP’de genel başkanlık için adının geçmesini değerlendirirken, “Bunları konuşmanın yeri, zamanı değil. Buralara halk layık görür, yetkili kurullardan çıkar, böyle bir adaylığım yok benim” dedi. Feyzioğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

- “Halk tarafından çok sevilince böyle sözler çıkıyor. Görevimin başındayım. Benim görevim yüreklere işlemek, yer yapmak. Hayatta en büyük mutluluk insanların yüreğine girebilmek. Bugün burada gördüm ki insanların yüreğine girmişim.
- Biz Sayın Erdoğan’ın seçildikten sonra cumhurbaşkanı gibi düşünmeye başlamasını arzu ederdik. Bir gün önce ‘77 milyonu kucaklayacağım’ diyen birinin, ‘77 milyonun hakkını savunan avukatların temsilcisi salonda olursa ben katılmıyorum’ demesi hayal kırıklığıdır.”

TÜRKİYE’NİN MUHALEFET SORUNU VAR

Feyzioğlu, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’ndeki panelde ise şöyle konuştu: “Türkiye’de hukuk, adalet, yargı bitti. Ben avukatım, görevimiz orta sahayı tutmak. Orta saha toplumun omurgasıdır. Bize forvet lazım, forvet. Orta sahayı ne kadar tutarsak tutun forvetin gol atması lazım. Demokrasilerde forvetler siyasi partilerdir. Siyasi iktidar alternatifsiz gibi görünürse, insanoğulları yıllar içerisinde hukuk kurallarını, siyasi iktidara meylederek yorumlamaya ve uygulamaya başlarlar. Türkiye’nin iktidar sorunu yoktur, iktidarı frensiz, denetimsiz alternatifsiz bırakan muhalefet sorunu vardır.” - Tahsin GÜNER - İbrahim KÜMBET / DHA

Haberin Devamı

PROTOKOLE OTURMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte geldiği Hacıbektaş’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah ekiplerinin gösterisini izledi. Şenliklere Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sanatçı Musa Eroğlu da katıldı. Feyzioğlu, protokol yerine vatandaşların arasında oturmayı tercih etti. Feyzioğlu, programın sonuna doğru Kılıçdaroğlu ve diğer milletvekillerinin yanına giderek tokalaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!