'Torba' molası şok yarattı

Güncelleme Tarihi:

Torba molası şok yarattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 01:00

İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2011 yılında çıkarılan yasayla taksitlendirilen ancak ödenemeyen vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılması için binlerce üyeden gelen talebi hükümete aktardıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Hükümetin bu borçların 36 ay vadeyle yapılandırılması için kanun tasarısı hazırladığını belirten Demirtaş, “Bu da ‘Torba Yasa’ olarak bildiğimiz tasarıda yer alıyordu. Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili maddeler TBMM’de kabul edildi. Ancak tasarı tamamen görüşülmeden TBMM’nin 1 Ekim’e kadar tatile girmesiyle adeta şoke olduk. Üyelerimizde, iş dünyasında büyük hayal kırıklığı var” dedi.

130 bin bekleyen var

Demirtaş, sadece İstanbul, İzmir ve Ankara’da 130 bin şirketin, işadamının bu yasayı beklediğini belirtti, şunları söyledi: “Ödeme planları, borçların yeniden yapılandırılmasına göre yapıldı. Ayrıca yeniden yapılandırma çıkacak diye güncel vergilerin ödemeleri de yapılmamıştı. Yasanın çıkmaması, gelir eksikliği nedeniyle hazineyi de rahatsız edecektir.”

Haberin Devamı

Umutla bekliyoruz

Yasayla ilgili görüşmelerin 1 Ekim’de başlasa bile, tamamlanması, cumhurbaşkanı onayına sunulmasıyla sürecin kasım ayına kadar uzayabileceğine dikkat çeken Demirtaş, bunun da iş dünyası için çok geç olacağını bildirdi, şöyle dedi: “Tasarının büyük kısmı zaten kabul edilmişti. 28 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı yemin töreni sonrasında, Meclis’in tekrar toplanarak yasayı çıkarmasını, yeni başbakanımızın bu sorunu en kısa süreçte çözmesini umutla bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!