Süper anneler iş başında

Güncelleme Tarihi:

Süper anneler iş başında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 01:15

İZMİR'de turizm ve otelcilik eğitimi aldıktan sonra, kapatılan Opera Pastanesi ve Efes Oteli'nde çalışan Asuman Davies, evlendikten sonra İngiltere'ye yerleşti.

Haberin Devamı

Üç çocuğunu sağlıklı besleyebilmek, katkı maddeli, gıda boyalı kek ve pastadan koruyabilmek için Sugarcraft ve Wilton okullarında eğitilip pasta ustası olan Davies, Balçova'da kendi adıyla okul açtı.x

Bakanlık sertifikalı

Annelere, pasta ustalarına ve sağlıklı beslenmek isteyen herkese ders veren Davies, Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı, 9 bin lira bedelli 256 saatlik eğitimin içeriğini şöyle anlattı:

"Gerçek vanilyanın nasıl olduğunu, gerçek kremanın nasıl yapılacağını, kabartma tozu kullanmadan kekin nasıl kabarabileceğini, fırın ısısını, margarin yerine tereyağı kullanılması gerektiğini anlatıyorum. Kursiyerler burada ne yediğimizi, neden yaptığımızı öğreniyorlar. Çikolatacılığın yanısıra butik pastacılık, pop kek, cup kek, wuppies eğitimi veriyorum."

Efsane hedefi

Haberin Devamı

Muhasebe elemanı Esra Ergin, pastacılığa meraklı olduğunu, emeklilikten sonra pastane açmak için kursa katıldığını söylüyor. Okul öncesi eğitmeni Esra Bilgili, çocuklarına sağlıklı pasta yapabilmek için eğitim alıyor. Gizem Simge Arvuz, üniversite eğitimini aldığı pastacılık konusunda, kendini geliştirmek isterken, ev kadını Funda Küçükbaykal kek, kurabiye, pastada 'efsane' olmak amacıyla kursa katıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!