Meclis’te Ankapark tartışması

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te Ankapark tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 01:15

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan son toplantısında CHP’li meclis üyeleriyle Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez arasında Ankapark tartışması yaşandı.

Haberin Devamı

CHP Meclis Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Ankapark’ın yerinin doğru seçilmediğini, bu yüzden yargıdan durdurma kararı verildiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ise Ankapark’ın yeri ile ilgili eleştirilere katılmadığını belirtti. Yılmazkaya ve Ölmez arasındaki Ankapark tartışması şöyle devam etti:

İNŞAAT ÇALIŞMALARI DURDU MU?

Ankapark’a karşı olmadıklarını ancak seçilen yerin yanlış olduğunu kaydeden Yılmazkaya, “Şehir merkezinin dışında yapılabilirdi. Şehir içindeki böyle büyük yapılar kentsel yeşili yok ederken yeni yapılaşmaların da önünü açacaktır. Dikkat ederseniz yargı kararlarında ‘telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağı’ vurgusu yapılıyor. Ankapark projesiyle ilgili Danıştay 14. Dairesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verildi. Ankapark’ta inşaat çalışmalarının durduğu söyleniyor. Gerekçesi yargı kararları mıdır yoksa müteahhitlere ödememe yapılmaması mıdır? Ya da başka bir gerekçeden midir bilmek isteriz. Bu konuda kamuoyunda bilgi kirliliği var, Meclis’in doğru bilgilendirilmesini istiyoruz” dedi. Ankapark’ın yeri ile ilgili eleştirilere katılmadığını belirten Ölmez ise, “AOÇ arazisi kimin döneminde talan edilmiştir? AK Parti döneminde 2 milyon ağaç dikilmiş. AOÇ arazisini Traktör Fabrikası’na kim vermiş? Dönün bakın kayıtlarınıza lütfen. Kim talan etmiştir sizce? Projeyi beğenmeyebilirsiniz. Herkesin aynı noktada buluşma şansı yok. O zaman da bir şeye katlanmak zorundasınız. Rant kelimesini kullanarak eleştiriyorsanız bunu doğru bulmam.”
Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Altındağ, Çankaya ve Mamak ilçe sınırlarında lojman olarak kullanılan konutların lojman statüsünden çıkartılarak satılmasına ilişkin başkanlık yazısını oy çokluğu ile kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!