O fotoğrafın hikayesi

Güncelleme Tarihi:

O fotoğrafın hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 00:25

Beşiktaşlı Baba Hakkı'nın (Hakkı Yeten) efsane başkan Süleyman Seba'yı alnından öptüğü unutulmaz fotoğrafı çeken eski Hürriyet muhabiri İlyas Namoğlu (72), o karenin hikayesini anlattı. Namoğlu'nun aynı gün, aynı yerde çektiği bir başka fotoğraf ise ilginç bir detayı barındırıyordu.

Haberin Devamı

O fotoğrafın hikayesi
Beşiktaş'ın sembol fotoğrafları arasına giren karenin 1986 yılında çekildiğini belirten Namoğlu, "Süleyman Başkan’ın ilk dönemiydi. Hakkı Yeten ise Onursal Başkan'dı. Akaretler‘deki kulüp binasında otururlarken, Süleyman Başkan Hakkı Yeten'e Beşiktaş Kulübü'ne kazandırılan yeni arsalardan bahsediyordu. Ben de Süleyman Başkan'a 'Gidelim bakalım, haber yapalım' dedim. Süleyman Başkan bu tarz işleri sevmediği için önce istemedi. Sonra zar zor ikna oldu ve şu an Akatlar Spor Salonu'nun bulunduğu arsaya geldik. Süleyman Başkan yeni arazi ve projelerini anlatınca, Hakkı Yeten de 'Beşiktaş'a büyük hizmetlerin oldu. Alnından öpülecek adamsın' deyip Seba'yı öptü. Ben de o anı ölümsüzleştirdim" dedi.

Haberin Devamı

Söz konusu fotoğrafın kendisi için onur kaynağı olduğunu ifade eden Namoğlu, "Böylesine değerli iki ismin, iki tarihi devin toplumun karşısına bu şekilde çıkmasına vesile olmak gurur verici. Böyle bir eseri yaratmak herkese nasip olmaz. Her zaman övündüğüm bir iş oldu. Halen daha bu fotoğrafın kullanılması gurur verici bir olay" diye konuştu.

O fotoğrafın hikayesi

Hakkı Yeten, Süleyman Seba ve Birol Namoğlu

“GEL SENİ BEŞİKTAŞLI YAPALIM”
Fotoğrafın çekildiği gün, İlyas Namoğlu'nun yanında şu an “Gripin” grubunun solistliğini yapan oğlu Birol Namoğlu (36) da vardı. Yakalamışken Seba ve Yeten'le hatıra fotoğrafı çektirme şansını kaçırmayan Birol Namoğlu ise o an yaşadıklarını bugün şu sözlerle ifade etti:

"Bu arsa benim doğup büyüdüğüm evin hemen yanı olduğu için bu fırsatı kaçırmadık ve belki de hayatımın en önemli karesi ortaya çıktı.

O gün Süleyman Amca bana 'Yahu ne Galatasaray'ı, gel seni Beşiktaşlı yapalım' dedi. Ben çocuk aklımla, çocuk bilmezliğimle, 'Henüz geç değil, siz Galatasaraylı olur musunuz?' diye yanıt verdim. Babamın 'Oğlum denir mi öyle şey' bakışları altında bana kahkahalarla güldüler."

Haberin Devamı

Seba'yla çektirdiği fotoğrafın kendisi için büyük anlam ifade ettiğini dile getiren Birol Namoğlu, "Kaybolan değerlerin son savunucularından biriyle, gerçek bir beyefendiyle, efsane ile tanışmış olmanın onurunu ve bu iki büyük efsane ile aynı karede bulunabilmenin gururunu hayatım boyunca taşıyacağım" diye ekledi.

O fotoğrafın hikayesi

Galatasaray Üniversitesi'nde işletme masterı yapan Birol Namoğlu, mezuniyet gününde emekli gazeteci annesi Zuhal Namoğlu ve babası İlyas Namoğlu'yla birlikte.

cozbek@hurriyet.com.tr

Cengiz ÖZBEK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!