Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 17:20

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Schröder'in Bodrum'dan ev aldığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Kendisi artık ev sahibi. Artık biz onun misafiriyiz" dedi.

Haberin Devamı

Gümüşlük'te bir restoranda gerçekleşen buluşmada Bakan Çavuşoğlu, Schröder ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Schröder'in hem kendilerinin hem de cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın dostu olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Schröder, Türkiye'nin önemini ve Türkiye'nin Avrupa'nın geleceği için önemini en iyi bilen Avrupa'daki siyasetçilerin başında geliyor. Başbakanken de şimdi de bulunduğu her ortamda Türkiye'nin önemini vurguluyor. Schröder, Türkiye'nin, AB üyeliği konusunda AB üyesi ülkelerin ve kendi ülkesinin ahde vefa ilkesine uyması gerektiğini, imzaladıkları anlaşmalara uyulması gerektiğini her platformda söylüyor. Türkiye için değil, Türkiye'nin Avrupa ve AB için önemini anladığı için her platformda bizi anlatıyor. "Schröder'in Bodrum'dan ev aldığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Kendisi artık ev sahibi. Artık biz onun misafiriyiz" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'YE BAŞARILAR DİLİYORUM

Schröder ise cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştüğünü belirtti. Erdoğan'dan, "Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" diye bahseden Schröder, "Kendisi ile telefon görüşmesi yaptım, tebrik ettim. 'Eski dost ve arkadaşız' diye hitap ettim kendisine. Arkadaşlığımız halen sürüyor. Sayın Cumhurbaşkanına artık Bodrumlu olduğumu ilettim" dedi. Bodrum'a tatile geldiği zaman çok mutlu olduğunu dile getiren Schröder, şöyle konuştu: "Eski dostum ve arkadaşım Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Bodrum'da buluşmak beni çok sevindirdi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile tanıştığım için de mutlu oldum. Türkiye'nin AB'ye üye olması için başarılar diliyorum. Bu kadroyla Türkiye doğru yolda ilerliyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!