Deprem gerçeğini unutmayın

Güncelleme Tarihi:

Deprem gerçeğini unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 01:00

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünde de İzmirlilere deprem gerçeğinin unutturmamak üzere çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de bir Belediye bünyesinde bir ilk olarak hayata geçirilen, birinci derecede deprem bölgesi olan İzmir'de yapıların depreme dayanıklılığını test edip, olası tehlikelerin önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi sadece Bayraklı değil İzmir'in her yerinden gelen müracaatları değerlendirerek hizmet veriyor. Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, 2010 - 2014 yılları arasında 529 binaya deprem risk incelemesinde bulundu. Toplamda 10945 konut ve dükkanı elindeki son model teknoloji ile denetleyen Merkez kurulduğu günden bu yana birinci grupta yüzde 6 ile 632 konut, ikinci grupta yüzde 60 ile 6574 konut üçüncü grupta ise yüzde 34 ile 3739 konut tespit etti.

İzmir ve Bayraklı'da faaliyetlerini sürdüren 29 resmi kurum da Merkez tarafından test edildi. Resmi kurumlarda ise 1. Grupta yüzde 10, ikinci grupta yüzde 17, üçüncü grupta ise yüzde 73 riskli bina bulundu.

Haberin Devamı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "halkımızın depreme dayanıklı binaları tercih etmesi ve olası bir depremde yaşanabilecek acı görüntülerin en aza indirilebilmesi için Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezimiz kurulduğu günden bu yana çalışmalarına devam ediyor. Mühendislerimizle binada ya da dairelerde delmeden, kesmeden ultrasonik cihazlarla test yapıyoruz. İzmir'in her semtinden, her bölgesinden duyarlı vatandaşlarımız bize gelsin, binalarını test edelim, sağlam binalarda otursunlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!