'İngiliz turistler döner ekmeğe talim'

Güncelleme Tarihi:

İngiliz turistler döner ekmeğe talim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 01:12

Lahmacunun 39 TL, lahmacun ve ayranın birlikte 50 TL'ye satıldığı mekanlarla gündeme gelen Bodrum'un bu ünü dünyaya yayılıyor. Artık Bodrum'da yüksek fiyatlardan şikayetçi olan yabancı turistlerin döner-ekmek yediği görülmeye başlandı. Bodrum’da turizm sezonunda restoran ve lokantalarda uygulanan yüksek fiyatlara tepki gösteren Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon 5 kişilik İngiliz ailenin döner ekmeğe talim ettiğini öne sürerek "2 şişe maden suyunu 30 liraya satıyorlar, acil önlem alınmazsa Bodrum’u bitirirler. Bodrum’a gelen turistler, dünyanın en pahalı yemeğini hatta açıkçası kazığını yiyorlar, biz de çok üzgün ve mağduruz" dedi. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise restoranların denetlendiğini fahiş hesap uygulaması gözlenirse işletmelerin kapatma ve para cezası ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Bodrum İlçesi’nde yiyecek içecek satışı yapılan lokanta, restoran, kafeteryalarda uygulanan yüksek fiyat politikası turist ve ticaret erbabını da isyan ettirdi. Belediye ve Ticaret Odası’na çok sayıda şikayet yağdığı belirtildi. Son 1 ay içerisinde aşırı fiyattan rahatsız tatilci ve turistlerden gelen şikayetlerin arttığını belirten Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, şöyle dedi:


İngiliz turistler döner ekmeğe talim
9 LAHMACUN 393 LİRA

"Şikayetleri yüzümüz kızararak dinlemek durumunda kalıyoruz. 2006 yılında bu konu ile ilgili raporlar tutup, sektörün sınıflara ayrılarak fiyatlarının belirlenmesine ve buna aykırı davrananların cezalandırılmasını istedik. Bu esnaf bindiği dalı kestiğinin farkında değil. 30 TL’ye su böreği, 15 TL’ye maden suyu mu olur? 3 kişilik bir aile akşam yemeğini 1500 TL’ye yerse nasıl tatil yapar? Bunu yapanlar sektörün her kesimine büyük zarar veriyor. 2 şişe maden suyunu 30 liraya satıyorlar, acil önlem alınmazsa Bodrum’u bitirirler. Bodrum’a gelen turistler dünyanın en pahalı yemeğini hatta açıkçası kazığını yiyorlar, biz de çok üzgün ve mağduruz. Belediye, esnaf odası ve meslek kuruluşları ile acil toplantı yapıp gerekli sınıflandırmaların ayrıca yiyecek içeceklerin alt ve üst sınırlarının belirlenmesini sağlamaktan başka çaremiz yok."

İngiliz turistler döner ekmeğe talim
ÇEŞME ve BODRUM’DAKİ BEACH’LER PARA BASIYOR

Haberin Devamı

İngiliz turistler döner ekmeğe talim

Bodrum'da restoranların büyük bölümü boş duruyor.

İngiliz turistler döner ekmeğe talim
BODRUM CEHENNEMİNDEN KAÇIŞ

'EVET LAHMACUN VE AYRANI 50 TL'YE SATIYORUM, ÇÜNKÜ...'

Başta Bodrum olmak üzere sahil kesimlerinde görülen en büyük ticari sıkıntının sektörel sınırlama getirilmemesinden kaynaklandığını belirten Kocadon, şöyle devam etti:

"Önüne gelen restoran, kafeterya açıyor. Bir yılda zengin olmak için de istediği fiyatı uygulamaktan çekinmiyor. Gerçek esnaf böyle yapmaz. Bodrum’a gelen zenginler bile artık bizden çok daha ucuz olan Yunan adalarına giderek oradaki restoranlarda yiyip içiyor. Kendi esnafımızı zengin edeceğimize paralar komşuya gidiyor. Bize gelen şikayetleri meslek odaları ile paylaşıp en kısa zamanda ortak karar alacağız."

Haberin Devamı

İngiliz turistler döner ekmeğe talim

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon

"BİR DAHA BODRUM’A GELİR MİYİZ BİLMİYORUZ"

Londra’dan 10 günlük tatil için Bodrum’a gelen üniversitede öğretim üyesi 56 yaşındaki Andrew Macton, eşi, 53 yaşındaki Maggy Macton ve 3 çocuğu liman kenarına oturup döner ekmek yediklerini belirtirken şunları anlattı:

"İki gün önce Yalıkavak’ta bir restoranda sadece birer balık yedik ve birer bira içtik 1850 TL hesap geldi. Bir kafeteryaya oturup 5 kişi dondurma yedik 200 TL ödedik. Eşim de öğretmen. Burada yediğimiz yemeklerin fiyatı Londra’nın en lüks semtlerine göre çok çok pahalı. Karşılığını almadığımız bir hizmete yüksek ücret ödemek çok zorumuza gitti. 6 yıldır Bodrum’a tatile geliyoruz, bu yıl fiyatlar gerçekten kabul edilemez hale gelmiş. Bu nedenle otel dışına çıktığımızda küçük bir sandviç veya döner ekmek ile karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Bir daha Bodrum’a gelir miyiz bilmiyoruz ama Bodrum’da harcadığımız paranın yarısı ile dünyanın en güzel yerlerinde rahatlıkla tatil yapabiliriz. Bir Bodrum aşığı aile olarak bunları yaşamaktan çok üzüntülüyüz."

KAPATMA CEZASI VAR
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu zaman zaman turistlere restoranlarda fahiş fiyatlar çıkarıldığını söyledi. Bülbüloğlu, “Yılda bir milyon İngiliz turist bölgemize geliyor. Esnafımız turistlere davranış konusunda eskisine göre oldukça dikkatli davranıyor. Eskiden bu tip hesaplar müşterilere daha çok çıkarılırdı” dedi. Esnaf Odaları ve Kaymakamlık ile işletmeleri denetleme noktasında çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bülbüloğlu, “Turistler ile hesap noktasında çatışan kapıya hanutçu koyanları uyarıyoruz. Belediye ve Kaymakamlıklar ile baskın düzenliyoruz. Mevzuata aykırı bir durum görüldüğü zaman işletmenin geçici bir süre kapatılmasından para cezasına kadar pek çok yaptırım uygulanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İngiliz turistler döner ekmeğe talim
ÇEŞME’DE 4 BİN LİRA HESAP, ÜSTÜNE DAYAK

İngiliz turistler döner ekmeğe talim

Bodrum'da bir restoranda 1850 TL ödeyen İngiliz aile limanda döner ekmek yerken görüntülendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!