Ateşkese rağmen Gazze'de ölü sayısı artmaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ateşkese rağmen Gazzede ölü sayısı artmaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 12:19

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı artmaya devam ediyor. Son gelen haberlere göre yaşamını yitirenlerin sayısı bin 980'e, yaralananların sayısı ise 10 bin 196'ya yükseldi.

Haberin Devamı

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, "Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarının kurbanları artmaya devam ediyor. Yaralanan bazı kişilerin hayatlarını kaybetmesi sonucu, saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı bin 980'e yükseldi" diyen Kudra, şöyle devam etti:

"Aileler, saldırı esnasında şehitlerini göndermeyle uğraşırken, yaralıların hastanelerde hayatlarını kaybetmesi sonucu kimliklerine ulaşmada zorluk yaşandı. Bundan dolayı, bazılarının kimliği ateşkes esnasında tespit edilebildi."

Hayatını kaybeden Filistinlilerden 470'inin çocuk, 343'ünün kadın, 88'inin yaşlı ve 1'inin de İtalyan gazeteci olduğunu ifade eden Kudra, yaralılardan 3 bin 84'ünün çocuk, bin 970'inin kadın ve 368'inin ise yaşlı olduğunu söyledi.

Mısır'ın arabuluculuğunda Filistin ve İsrail tarafları arasındaki 72 saatlik ateşkesin, beş gün daha uzatılmasına karar verilmişti.

Gazze'deki saldırılarda ölenlerin yanı sıra bu dönemde İsrail askerlerinin, Filistinlilerin Kudüs ve Batı Şeria'daki gösterilerine müdahalesinde ve bu bölgelerde Filistinlilere ait birçok ev ve iş yerine düzenlediği baskınlarda çıkan olaylarda, 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!