Koç’tan ilk yarıda 1.4 milyar TL kâr

Güncelleme Tarihi:

Koç’tan ilk yarıda 1.4 milyar TL kâr
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:14

KOÇ Holding, bu yılın ilk yarısında 32.2 milyar TL gelir elde ederken, 1.4 milyar lira ana ortaklığa ait net kâr sağladı.

Haberin Devamı

Koç Holding açıklamasına göre, kurumun vergi öncesi kârı 1.6 milyar TL oldu. İlk yarı sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Turgay Durak, 2014’ün ilk 6 ayında yaşanan dalgalı ekonomik ortama ve jeopolitik risklere karşın, Koç Holding’in tarihindeki en büyük yatırımlarını sürdürmeye devam ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparken katma değer yaratmaya devam edeceklerini söyledi. Durak, Türkiye ekonomisinde yerel seçimler sonrasında, yurtdışında artan risk iştahının da katkısıyla, ilk çeyreğe göre daha olumlu bir faaliyet ortamının görüldüğünü vurgulayarak, özellikle nisan ve mayıs aylarında tüketici ve yatırımcı güvenindeki artışla faizlerdeki düşüşe dikkati çekti.
Avrupa’da toparlanmanın yavaş da olsa devam ettiğini aktaran Durak, bu durumun Türkiye’nin ihracatına da olumlu etki yapmayı sürdürdüğünü dile getirdi. Koç Topluluğu’nun tarihinin en büyük organik yatırım döneminden geçtiğini vurgulayan Durak, 2014 yılının ilk yarısında önemli yatırımların açılışlarını gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!