Çözümün rengi de siyah

Güncelleme Tarihi:

Çözümün rengi de siyah
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:31

ABD’nin Missouri eyaletinde geçen hafta bir siyahi gencin polis tarafından öldürülmesinin üzerine başlayan eylemlerin dinmemesi üzerine kasabaya siyahi bir polis müdürü atandı. Polis müdürü, sokaklardaki yürüyüşlere katılarak, “Sizin tarafınızdayım” mesajı vermeye çalıştı.

Haberin Devamı

ABD’de 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’un polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan protestolar devam ediyor. Tansiyonun düşmesi için güvenlik operasyonlarının başına siyahi polis Yüzbaşı Ronald Johnson getirildi. Johnson, görevi devralır almaz soluğu göstericilerin yanında aldı.

Haberin Devamı

ÖNCE BİBER GAZI, SONRA KUCAKLAŞMA

Eyalet polisi yetkilileri de Johnson gibi göstericilerle yürüyüp el sıkıştı. Tüm bu gelişmeler, bu atamadan henüz bir gün önce plastik mermi, biber gazı, gözyaşartıcı bomba gibi ağır müdahale yöntemleri kullanan ve onlarca göstericiyi gözaltına alan polisin geri adım atması olarak yorumlandı.

ABD PES ETTİ, POLİSİN ADINI AÇIKLADI

Ferguson kentini ayağa kaldıran polisin adını, ölüm tehditleri aldığı gereçkesiyle açıklamayı reddeden ABD polisi sonunda pes etti. Polis Şefi Thomas Jackson, Brown’ı öldüren polis memurunun adının Darren Wilson olduğunu söyledi. Jackson; ölen gencin marketten puro çalmakla suçlandığını belirtti.

TANIKLARA GÖRE TESLİM OLURKEN VURULDU

Haberin Devamı

Polis, Brown’un çıkan bir arbedede polisi yaralayıp kaçmaya çalışırken vurulduğunu savunuyor. Ancak görgü tanıkları, Brown’un ellerini havaya kaldırarak teslim olduğunu göstermesine ve silahsız olmasına rağmen polisin göğsüne ve başına birkaç el doğrudan ateş ettiğini öne sürüyor. Taşınan pankartlar ve atılan sloganlarla bu ifadelere gönderme yapıldı.

Polis aşırı güç kullanmamalı

ABD Başkanı Barack Obama da perşembe akşamı yaptığı basın toplantısında, daha önce ‘yürek burkucu’ olarak nitelendirdiği Ferguson’daki olaylar konusunda polisi uyardı ve “Polis aşırı güç kullanmamalı” dedi.

Eller yukarı, ateş etme!

Siyahi gencin ölümü, önceki gün doldurduğu beşinci gününde, sadece Ferguson değil, ülke çapında anıldı. New York, Chicago, Washington, Atlanta Boston, Detroit dahil pek çok noktada Brown için saygı duruşu ve eylemler düzenlendi. Bazı gösterilerde, “Eller yukarı. Ateş etme” yazılı pankartlar taşınması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!