Deniz bile bunaltıyor

Güncelleme Tarihi:

Deniz bile bunaltıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:42

Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, deniz suyunun ısısını hava sıcaklıklarıyla yarışır hale getirdi.

Haberin Devamı

Karadeniz'de ölçüm yapılan bazı merkezlerdeki deniz suyu sıcaklıkları, bölgede geçmişte gerçekleşen ortalama en yüksek hava sıcaklıklarının üzerine çıkıp Ege kıyılarındaki değerleri yakaladı. Kıyılarda, Akdeniz'deki üç merkezde 30 dereceyi gören deniz suyu sıcaklıkları, en düşük sıcaklıkların ölçüldüğü Ayvalık ve Kumköy'de bile 25 dereceye tırmandı.

Türkiye son günlerde bazı bölgelerde 40 dereceyi aşan hava sıcaklıkları ve yine yüzde 90'ın üzerindeki nemin etkisiyle bunaltıcı günler geçiriyor.

Serinlemek için büyükşehirlerden sahillere akın eden tatilcileri ise ısısı artık hava sıcaklıklarını aratmayan deniz suyu karşılıyor. Deniz suyu sıcaklıkları, temmuz ayından itibaren hızla tırmanırken Türkiye'nin güney sahilleri, yine en sıcak merkezler olarak öne çıktı. Ege Bölgesi'nde de deniz suyunda yüksek sıcaklıklar ölçüldü.

Haberin Devamı

Karadeniz'de ise Akçakoca, Sinop, Trabzon ve Hopa'da ölçülen deniz suyu sıcaklıklarının, geçmişte gerçekleşen ortalama en yüksek hava sıcaklıklarını geçmesi dikkati çekti. Bu merkezlerdeki deniz suyu sıcaklıkları, Ege Bölgesi'ndeki merkezleri yakaladı.

İskenderun, Fethiye ve Finike'de deniz suyu 30 derece

Akdeniz Bölgesi'ndeki Hatay'ın İskenderun, Muğla'nın Fethiye ve Antalya'nın Finike ilçeleri son iki günde 30 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak öne çıktı.

Antalya'da 29 derece olarak ölçülen deniz suyu sıcaklığı, Anamur, Alanya, Çeşme ve İzmir'de 28 dereceyi buldu. Bu sıcaklıklar, Marmaris, Akçakoca, Sinop ve Trabzon'da 27, Bodrum, Kuşadası, Tekirdağ, Samsun ve Hopa'da 26, Ayvalık ve Kumköy'de ise 25 derecelerle kayıtlara geçti.

Ülkede son iki günde en yüksek deniz suyu sıcaklıklarının ölçüldüğü ilk 10 merkez şöyle:

Merkez Derece
İskenderun 30
Fethiye 30
Finike 30
Antalya 29
Anamur 28
Alanya 28
Çeşme 28
İzmir 28
Marmaris 27
Sinop 27

Meteoroloji'den sıcak uyarısı

Batı Akdeniz Bölgesi'nde, hava sıcaklığının artacağı belirtilerek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava sıcaklığının 1 ila 2 derece artacağı kaydedildi.

Açıklamada rüzgarın güney yönlerden hafif, öğleden sonra ise orta kuvvette eseceği bildirdi. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Denizlerde ise rüzgarın Bodrum ile Kaş arası batı ve kuzeybatıdan, Kaş ile Kumluca arası batı ve güneybatıdan 3 ila 5, Kumluca ile Anamur arası güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde eseceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!