Bu mahalle ‘okul istiyor’

Güncelleme Tarihi:

Bu mahalle ‘okul istiyor’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 01:00

40 bin nüfuslu mahallelerinde okul olmamasına tepki gösteren Mamak’ın Şahintepe Mahallesi sakinleri, ‘Okul istiyoruz’ yazılı dövizlerle seslerini duyurmaya çalıştı. Çocuklarıyla birlikte toplanan veliler, “Mahallemize üvey evlat muamelesi yapılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Mamak’ın en büyük mahallelerinden 40 bin nüfuslu Şahintepe’de okul olmamasına tepki gösteren veliler, çocuklarıyla birlikte toplanıp, eylem yaptı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de Şahintepelilere destek verdi. Çocuklarını gönderebilecekleri en yakın okulun Tuzluçayır, Misket, Şirintepe veya Fahri Korutürk mahallelerinde olduğunu belirten veliler, tepkilerini şöyle dile getirdi:
“40 binden fazla vatandaşın yaşadığı bir mahalleye okul yapılmamasını anlayamıyoruz. Anne ve babalar olarak çocuklarımızın kendi mahallemizdeki bir okulda okuması bize güven verir. Yetkililer mahallemize üvey evlat muamelesi yapıyor, gelişmiş mahallelerde olduğu gibi sadece okul değil, sağlık ocağı ve kültür merkezi de kurulmasını bekliyoruz.”

MECLİS GÜNDEMİNE DE GELDİ

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Mamak ilçesi Şahintepe Mahallesi’nde okul bulunmamasını TBMM gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, 40 bin nüfusu ve 19 bin seçmeni bulunan bir büyük yerleşim yeri olmasına karşın mahalle hudutları içinde bir okul bulunmamasının gerekçesini soran Gök, bugüne kadar önergesine herhangi bir yanıt alamadığını belirterek, “Şahintepe gibi bir mahallenin okulsuz kalması Türkiye’nin başkentine yakışmıyor” dedi.

EN YAKIN OKUL BİR KİLOMETRE

Bölgeye en yakın okul ortalama 1 kilometre mesafedeki Şirintepe Mahallesi’nde bulunuyor. Misket ve Şirintepe mahallesindeki okullara gitmek isteyen öğrenciler ise ortalama 1.1 kilometrelik yolu yürümek zorunda kalıyor. Tuzluçayır’daki okula gitmek isteyenleri ise ortalama 1,3 kilometrelik yolculuk bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!