112 milyon kez tıklandı!

Güncelleme Tarihi:

112 milyon kez tıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 15:32

Müzikte bu yıla damga vuran gelişmelerden biri, 36 yaşındaki Avusturalyalı şarkıcı Sia'nın 'Chandelier' klibi... 11 yaşındaki Maddie Zeigler'in dans performansıyla dikkat çektiği 'Chandelier' klibi YouTube'da 112 milyondan fazla tıklanarak tekrarlanması zor bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Sia adıyla bilinen Sia Isabelle Kate Furler, müzik kariyerine 90’lı yıllarda Avustralyalı müzik grubu Crisp’le başladı. Sonrasında kariyerine tek başına devam etme kararı alan Sia, 1997’de ilk solo albümü ‘OnlySee’yi çıkardı, Jamiroquai ve Massive Attack gibi dev gruplara vokallik yaptı.

Beyoncé, Rihanne, Katy Perry gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla da adından söz ettiren Sia’yı tüm dünyanın gündemine taşıyan gelişme ise son albümü ‘1000 Forms Of Fear’daki ‘Chandelier’ şarkısına çektiği video klip oldu.

11 yaşındaki Maddie Zeigler dans performansıyla dikkat çeken ‘Chandelier’ klibi, bir anda sosyal medyada büyük patlama şaptı ve şarkı müzik listelerinin zirvesine yerleşti. ‘Chandelier’ klibi kısa sürede YouTube’da 110 milyondan fazla tıklanarak (haberin yazıldığı andaki tık sayısı 112 milyon 382 bin 701) tekrarlanması zor bir başarıya imza attı.

Prodüktörlüğünü Greg Kurstin’in üstlendiği ve tam 47 ülkenin iTunes listesinde 1. sıraya yerleşen ‘Chandelier’, Time dergisi başta olmak üzere birçok dergi ve blog tarafından bu yazın en iddialı şarkılarından biri olarak gösterildi. ‘Chandelier’ şarkısı Spotify listelerinde de 1. sıradaki yerini koruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!