Uyarı ve ışık için kaç ‘can’ lazım

Güncelleme Tarihi:

Uyarı ve ışık için kaç ‘can’ lazım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2014 01:12

Uyarı levhası ve trafik ışığı olmayan Sincan 185. Cadde ile Diyet Sokak’ın kesiştiği kavşağın ‘ölümcül’ kazalara neden olduğunu belirten mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı. Mahalleli şöyle dedi: “Trafik levhası konulması için daha kaç canın gitmesi lazım.”

Haberin Devamı

Sincan’a bağlı Ahi Evran Mahallesi sakinleri, 185. Cadde ile Diyet Sokak’ın kesiştiği kavşağa trafik levhası ve ışığı konulmamasına isyan etti.
Ölümlü trafik kazalarının yaşandığı kavşağa dikkat çekmek isteyen bölge sakinleri yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.
Mahalleli, kavşakta sık sık trafik kazası yaşandığına değinerek, “6 ay önce meydana gelen kazada hızlı gelen bir aracın altında kalan vatandaş hayatını kaybetti. Ölümlü kazaya rağmen hiçbir önlem alınmadı. Üç gün önce yaşanan trafik kazasında ise bir çocuk ağır yaralandı” ifadelerini kullandı.
Ölüm saçan kavşakta oturma eylemi yapan mahalleli adına yetkililere seslenen Ahi Evran Mahallesi muhtarı Yaşar Kürkkaya, şöyle konuştu:
“Trafik levhası konulması için dilekçe verdik. Caddedeki trafiğin az olması gerekçe gösterilerek talebimiz geri çevrildi. Buraya trafik levhası konulması için daha kaç canın gitmesi lazım. Akşam saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen araçlar çok hızlı geçiyor. Aynı yolda art arda iki kişiye araba çarptı. Kaza sonucu bir kişiyi kaybettik, diğeri ise şu an hastanede yoğun bakımda. Yetkililerin yola bir an önce trafik levhası konulmasını talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

Uyarı ve ışık için kaç ‘can’ lazım

185. Cadde’de sadece tek bir istikamete yerleştirilen ‘yaya geçidi’ tabelasına rağmen, asfalt üstünde yaya geçidine ait herhangi bir çizgi yer almaması dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!