Ankara'da konutların yüzde 43,5'i sigortalı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada konutların yüzde 43,5i sigortalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 01:19

Türkiye'de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6,5 milyonu aştı. Ankara'da bulunan konutların ise yüzde 43,5'i depreme karşı sigortalandı.

Haberin Devamı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'ndan (DASK) yapılan açıklamada, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki Marmara depreminin 15. yıldönümünde zorunlu deprem sigortasında yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Açıklamaya göre, Marmara depreminin ardından 2000 yılında uygulanmaya başlanan zorunlu deprem sigortası, 18 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe giren Afet Sigortaları Kanunu'nun ardından 2,5 milyona yakın poliçe artışı yakaladı. Böylece, ülke genelinde zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6,5 milyonu aştı. Ulaşılan bu rakamla, Türkiye'de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 17,7 milyon konutun yüzde 37'si sigorta sistemine dahil edildi. Ankara ise yüzde 43,5'lik sigortalalık oranı ile Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı.

Haberin Devamı

BAŞLANGIÇTA 460 BİNDİ

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Afet Sigortaları Kanunu sayesinde daha önce hiçbir sigorta ürününü kullanmamış kişilere ulaştıklarını ifade etti.
Tapu ve konut kredisi işlemlerinin yanı sıra su ve elektrik abonelik işlemleri için zorunlu deprem sigortası poliçesi alanların çoğunun ilk defa bir sigorta ürünü kullandığını belirten Yazıcı, "Bu kişileri sigorta sistemimizde tutmak için poliçe yenilemelerini artırmaya odaklandık. Bu kişilerin sigorta sisteminde kalması sadece DASK için değil, Türkiye sigorta sektörü için de oldukça önemli" yorumunu yaptı. Yazıcı, DASK kurulduğunda yaklaşık 460 bin deprem teminatlı konut varken, bugün 6,5 milyon konutun zorunlu deprem sigortasıyla olası bir hasar yapıcı depreme karşı önlemini aldığının bilgisini verdi. Yazıcı, "DASK'ın kuruluşundan itibaren aldığı yol oldukça önemli ancak Türkiye gibi bir deprem ülkesinde bu rakam henüz yeterli değil. Sigortalılık oranını ve bilincini artırmak için bilinçlendirme faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!