Avrupa'nın genç hukukçuları İzmir'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın genç hukukçuları İzmirde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:25

Avrupa'nın genç hukukçuları, Türk hukuk sistemini yerinde öğrenmek üzere Türkiye'ye geldi, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen yaz okulunda bilgi sahibi oldu.

Haberin Devamı

Uluslararası alanda hukuk öğrencilerini buluşturan Avrupa Hukuk Öğrencileri Derneği ELSA (European Law Students' Association) tarafından organize edilen yaz okulunda 14 Avrupa ülkesinden 32 öğrenci Yaşar Üniversitesi'nde bir araya geldi. Avrupalı genç hukukçular, Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1 hafta süreyle gerçekleştirilen derslerde hem Türk Ceza Kanunu hakkında bilgi sahibi oldular hem de Türk medyasının hukuk üzerindeki etkisini tartıştı.

İZMİR'İ DE TANIDILAR

ELSA İzmir'in Tanıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcılığını üstlenen aynı zamanda Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi olan Damla Şişdağ yaz okulu hakkında şu bilgileri verdi:

"ELSA, hukuk öğrencilerinin ve genç hukukçuların başka kültürleri ve hukuk sistemlerini tanımalarını sağlamak, uluslararası ve mesleki vasıflarını arttırmak ve toplum yararına hareket etmelerini sağlamak amacıyla 33 yıl önce kurulan bir dernek. İzmir'deki ilk organizasyonunu ise ilk kez Yaşar Üniversitesi'nde gerçekleştirdi. Bu yaz okulu sayesinde İngiltere, Belçika, Avusturya gibi 14 ülkeden yabancı öğrenciler Türk hukuk sistemi hakkında bilgi sahibi oldukları gibi İzmir'i de yakından tanıma fırsatını yakaladılar. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin de katılımıyla 1 hafta boyunca gerçekleştirilen derslerde ayrıca medyada yaşanan etik problemlere ve uluslararası arenada bilgisayar yoluyla işlenen suçlara da yer verildi."

Haberin Devamı

Yaz okuluna katılan ve programı değerlendiren yabancı öğrencilerden Stanka Mikolcic (Zagreb)

"İzmir'de Avrupa'dan birçok öğrenci ile tanışma fırsatı yakaladım. Bir hafta boyunca geçirdiğimiz akademik ve sosyal program çok verimliydi. Türk hukuk sistemi hakkında önemli bilgiler elde ettim" dedi. Hazel Bashman (Londra) da "Bu program benim için hayatımın en unutulmaz deneyimlerinden birisi oldu. Hepimiz İzmir'de harika vakitler geçirdik. Medya ve ceza hukuku alanında verilen eğitimler çok başarılıydı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!