Bornovalılar Makbule Kaya ile coştu

Güncelleme Tarihi:

Bornovalılar Makbule Kaya ile coştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2014 01:12

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Bornova Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı "Aşık Veysel Sanat Günleri"nde Makbule Kaya fırtınası esti. Türk halk müziğinin sevilen sanatçısı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki Açık Hava Tiyatrosu'nu dolduran Bornovalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve 17 Haziran'da Şükriye Tutkun konseri ile başlayan "Aşık Veysel Sanat Günleri", Türk halk müziğinin sevilen sesi Makbule Kaya ile devam etti. Konserine, ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'na ait "Uzun ince bir yoldayım" isimli türkü ile başlayan sanatçı, açık hava tiyatrosunu dolduran binlerce Bornovalıya güzel bir gece yaşattı. Makbule Kaya, hayranlarını, Ege türküleri ile coşturdu. Sahnede halk oyunları ekiplerinin eşlik ettiği sanatçı, izleyenlerin arasına karışıp onlarla dans da etti. Birbirinden güzel türküler birlikte söylendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan'la birlikte izlediği konser, renkli görüntülere sahne oldu. Sevilen sanatçıyı, vatandaşların arasında izleyen Başkan Atila, türkülere ve oyun havalarını eşlik etti. Hayranları ile kurduğu sıcak diyaloglarla geceye ayrı bir anlam katan Makbule Kaya, Ege şivesi ile tekerleme söylettiği Başkan Atila'ya albümünü hediye etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, konserini Atatürk'e ithaf edilen "Sarı saçlım, mavi gözlüm" şarkısı ile bitiren sanatçıya, çiçek takdim etti. Atila, konseri gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu ile emek veren herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

ÜÇ KONSER DAHA VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği "Aşık Veysel Sanat Günleri", 20 Ağustos'ta Taksim Trio, 27 Ağustos'ta Erdal Erzincan & Kayhan Kalhor, 3 Eylül'de ise Servet Kocakaya konserleri ile devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!