Katmerciler kârını katladı

Güncelleme Tarihi:

Katmerciler kârını katladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2014 01:12

Haberin Devamı

Türkiye’de araç üstü ekipman sektöründe faaliyet gösteren Katmerciler Araç Üstü Ekipman, 2014 yılı ilk altı aylık konsolide mali sonuçlarını açıkladı. Konsolide gelirlerini yüzde 71 artırarak 53 milyon liradan 91 milyon liraya yükselten şirket esas faaliyet kârını yüzde 229 oranında artırarak geçen yılın aynı dönemine göre 2.1 milyon liradan 7 milyon liraya çıkardı.

Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı da yüzde 179 oranında artarak 2,7 milyon liradan 7,4 milyon liraya yükseldi.

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, 2013 yılında döviz kurundaki hızlı artışın getirdiği finansal baskının etkilerini büyük ölçüde bertaraf ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bugüne kadar hiç faaliyet zararı yazmayan bir şirketiz. Ancak, son dört çeyrekte döviz kurlarındaki hızlı artışın baskısını yaşadık. Gelirlerimiz yine yüksek olmakla birlikte, açık pozisyonun getirdiği finansal maliyetin etkisiyle kârlılık rakamlarında gerileme oldu. Aldığımız önlemlerle maliyetleri kontrol altına alıp yeniden kârlı bir şirket haline geldik. Yüksek gelir ve kârlılığın önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini öngörüyoruz. Mevcut trendi ve siparişleri dikkate aldığımızda, ilk altı ayda olduğu gibi yıl sonunda da yatırımcılarımızı memnun edecek bir bilanço açıklamayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!