Koç Holding'den ilk yarıda 1,4 milyar net kar

Güncelleme Tarihi:

Koç Holdingden ilk yarıda 1,4 milyar net kar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 16:12

Koç Holding, bu yılın ilk yarısında 1,4 milyar lira ana ortaklığa ait net kar elde etti. Koç Holding açıklamasına göre, şirket 1,6 milyar lira vergi öncesi kar ve 32,2 milyar lira gelir elde etti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, Koç Topluluğu olarak, kuruldukları günden bu yana yatırımları uzun vadeli bakış açısı ile gerçekleştirirken, Türkiye için sürdürülebilir değer yaratmayı hedeflediklerini belirtti.

Haberin Devamı

2014 yılının ilk yarısında yaşanan dalgalı ekonomik ortama ve jeopolitik risklere karşın, Koç Holding'in tarihindeki en büyük yatırımlarını sürdürmeye kararlılık ve azimle devam ettiğini ifade eden Durak, Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparken katma değer yaratmaya devam edeceklerini bildirdi.

Durak, Türkiye ekonomisinde yerel seçimler sonrasında, yurtdışında artan risk iştahının da katkısıyla, ilk çeyreğe göre daha olumlu bir faaliyet ortamının görüldüğünü vurgulayarak, özellikle nisan ve mayıs aylarında tüketici ve yatırımcı güvenindeki artışla faizlerdeki düşüşe dikkati çekti.

Avrupa'da toparlanmanın yavaş da olsa devam ettiğini aktaran Durak, bu durumun Türkiye'nin ihracatına da olumlu etki yapmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

Durak , 2014'ün ilk yarısı itibariyle bankacılık sektöründe de büyüme trendinin devam ettiğini anlattı.

Otomotivde ise otomobil fiyatlarındaki artış, ÖTV zammı, taşıt kredilerine getirilen sınırlamalar ve seçim öncesinde düşük seyreden tüketici güveni gibi faktörler nedeniyle yılın ilk yarısında beklendiği şekilde daralma gördüldüğünü kaydeden Durak, ancak ihracatın aratarak sürüyor olmasının tüm sektöre can simidi olduğunu vurguladı.

Durak, beyaz eşya pazarının ise ikinci çeyrekte toparlanarak geçen yıla paralel seyrettiğini ve böylece ilk yarıdaki daralmanın azaldığını belirterek, benzer şekilde beyaz eşya pazarında da ihracattaki artışın Avrupa'daki olumlu seyrin etkisiyle devam ettiğini ifade etti.

Durak, kurlardaki artışa bağlı yükselen petrol ürünü fiyatlarının ise 2014 yılının ilk yarısında talepteki büyümeyi sınırlandırdığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!