Manisa'ya yeni hastane

Güncelleme Tarihi:

Manisaya yeni hastane
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:25

AK Parti Manisa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Muzaffer Yurttaş, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 195 dekar arazi üzerine Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Araştırma Hastanesi yapmak için çalışma başlattıklarını belirtti.

Haberin Devamı

AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş, 1929 yılında yapılan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin Türkiye'nin ilk psikiyatri hastanelerinden biri olduğunu, ancak yetersiz kaldığını söyledi. Yeni bir hastane yapmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Yurttaş, "Mevcut hastane sadece Manisa'ya değil tüm bölgeye hitap ediyor. Antalya'dan Çanakkale'ye kadar bölgedeki tüm psikiyatrik hastalara hizmet veren hastanemiz Manisa için yetersiz kalıyordu. Yeni bir hastane yapmak için çalışmalara başladık. Arsa sorununu çözmek için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne başvurduk. Manisa Sancaklı Bozköy'de bulunan ve hazineye ait 195 dekarlık arazinin kamu hastanelerine tahsisini talep ettik. Talebimiz olumlu bulunarak arsa Kamu Hastaneleri Kurumu'na tahsis edildi. Hemen proje çalışmalarına başlayacağız. Burada Şizofreni ve Psikotik Bozukluklar Kliniği, Geriatrik Psikiyatri Kliniği, Çocuk ve Ergen Amatem Kliniği, Psikiyatrik Onkoloji Kliniği, Bireysel ve Grup Psikoterapiler Kliniği gibi bölümlerin bulunacağı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. Yurttaş, Sancaklı Bozköy'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 100 dekarlık bir alanın da tahsis edildiğini ifade ederek, buraya da Engelsiz Yaşam Merkezi, Bakım-Sosyal Rehabilitasyon Merkezi yapılmasının planlandığını vurguladı.

Haberin Devamı

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de konuyla ilgili olarak "Bu tahsis edilen yerin yatırım programına alınarak en kısa zamanda gerekli birimlerin yapılması için ilgili bakanlıklarla görüşeceğiz. Manisa için önemli bir yatırımdır. Komisyon başkanı olarak elimden geleni yapacağım" dedi.

Kamu Hastaneleri Kurumu Manisa Mali Hizmetler Başkanı Sezai Kaya ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Müdürü Salih Polat mecliste milletvekillerini ziyaret ederek verdikleri destek dolayısıyla kendilerine teşekkür etti. Mevcut hastanenin eski yerinde hizmet vermeye devam edeceği de bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!