Fuhuş yasasında reforma gidiliyor

Güncelleme Tarihi:

Fuhuş yasasında reforma gidiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 12:23

Federal Hükümet, fuhuş yasasında reform yapmayı planlıyor. Hükümet, genelevlerde son dönemde başlayan, 'bir kez öde istediğin kadar seks yap' uygulamasını yasaklayacak. Hükümet, yasa hazırlarken yıllardır para karşılığı fuhuş yapan iki kadından da danışmanlık hizmeti alacak.

Haberin Devamı

ALMANYA'da hükümetin öncelikli gündemi arasında fuhuş yasasının reformu da yer alıyor. Fuhuş sektöründe çalışan kadın ve erkekleri korumak amacıyla yapılacak reformda ilişki sırasında prezervatif kullanımı yasal zorunluk haline getirilecek. Küçük yaştaki erkek ve kız çocukların para karşılığında cinsel ilişkiye zorlayanlara ağır cezalar verilmesi planlanıyor. Federal Aile, Kadın, Yaşlı ve Çocuklardan Sorumlu Bakan Manuela Schwesig'in (SPD) üzerinde çalıştığı reformda ayrıca, genelevlerin fiyat politikası da kontrol altına alınacak.

YENİ DÜZENLEMELER

Ülkedeki genelevlerde sıkça uygulanan, 'bir kez öde, istediğin kadar seks yap' uygulaması da yasaklanacak. Genelevlerde 21 yaşından küçük kadın çalıştırılmasının yasaklanması da gündemde. Hükümet ortakları Hıristiyan Demokrat / Hıristiyan Sosyal Birlik (CDU/CSU) Partileri daha önce hazırladıkları öneri paketinde, genelev ruhsatına sınırlandırılma getirilmesine yer vermişti. Birlik Partileri, doktordan sağlık raporu alan ve 21 yaşından büyük kadınları çalıştıran genelevlerine sadece ruhsat verilmesini istiyor. Hükümetin diğer ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ise 18, 19 ve 20 yaşındaki kadınların fuhuş yapmalarının yasaklanması durumunda bu kadınların yasadışı çalışmaya zorlanacağı ve bu kadınların daha da mağdur olacaklarını gerekçe göstererek karşı çıkıyor.

FUHUŞ YAPAN DANIŞMANLAR

Federal hükümet yasa üzerinde çalışırken, fuhuş sektöründe uzun süredir çalışan iki kadına danışacak. Uzun yıllardır para karşılığı erkeklerle seks yapan Johanna Weber (46) ve Fabienne Freymadl (35) hükümete yasa hazırlığı sırasında danışmanlık yapacak. Sektörü iyi tanıdıkları ve bilgi birikimleri olduğu için yasayı hazırlayan komisyona iki kadın bilgi verecek, önerilerde bulunacak. Johanna Weber “Şimdiye kadar bir çok kez Federal Hükümet'te grubu bulunan partilerin temsilcileriyle görüştük. Onlara bilgiler verdik. Politikacılar iyi bir şeyler yapmak istiyor ancak bu sektördeki pratikte yaşananlarla ilgili bilgileri yetersiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!