30 yıl geçse de mutlaka döneceğim

Güncelleme Tarihi:

30 yıl geçse de mutlaka döneceğim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:32

Bursa’daki Gökkuşağı LGBTT Derneği’nin Başkanı Öykü Evren Özen, neden Türkiye’yi terk edip Brezilya’ya yerleşmek zorunda kaldığını Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

Türkiye, Özen’i, yeşil kart ile başaramayınca, kredi çekerek gerçekleştirdiği cinsiyet değişimi sonrası 2007’de evlendiğinde tanımıştı. Daha sonra, kurduğu çete ile travesti ve transseksüellere zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla tutuklandı. 35 yıl hapis cezasını Yargıtay da onayınca, ortadan kayboldu. Önceki gün, sosyal medyada Rio de Janeiro’dan yer bildirimi yaparak bir mesaj yayınladı. Özen sorularımızı, yine sosyal medya üzerinden şöyle yanıtladı:
Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapacak mısınız?
Yargıtay’ın dosyamı okumadan, incelemeden karar verdiğinden eminim. Avukatım Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Savcılığı’na başvuruda bulundu.

Buradan da sonuç alamazsanız?
AİHM’e başvuracağım ve uluslararası alanda hak mücadeleme ve aktivizme devam edeceğim.

35 yılı nasıl izah ediyorsunuz?
Dernek olarak amacımız zor durumda kalan arkadaşlarımıza, ergenlik dönemindeki eşcinsel bireylere destek olmaktı. Gerçek bir sivil toplum örgütüydü. Eylemler yaptık, yürüdük. Yani hak aradık. Ve bizi yönetenler, beni susturmak istedi. Atılabilecek en iyi iftira fuhuştu. 30 yıl geçse de döneceğim ve yine siyasete, hak mücadelesine devam edeceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!