Putin: Kırım ilhak edilmedi

Güncelleme Tarihi:

Putin: Kırım ilhak edilmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:20

MOSKOVA, Ukrayna sınırına içinde insani yardım olduğu iddia edilen 280 kamyon yollayıp yeni bir kriz tetiklerken dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün geçtiğimiz aylarda Ukrayna’dan ayrılıp Rusya’ya katılma kararı alan Kırım’ın Yalta şehrinde konuştu.

Haberin Devamı

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’da sandalyesi bulunan parti liderleriyle bir araya gelen Putin, “Kırım ilhak edilmedi, bu halkın iradesidir. Kırım’da yaşayan insanlar kendi gelecekleri hakkında fikirlerini söyledi. Herhangi bir yasa dışı faaliyetten bahsetmek saçma. Biz sadece insanlara ne istediğini sorduk, bu demokrasi değilse nedir? Suçlamaların içi boş ve temelsiz” dedi. “Komşumuz Ukrayna kaosa gömülmüş vaziyette. Kardeş kanı akıyor. İnsani dram yaşanıyor. Rusya buna ‘Dur’ demek için elinden geleni yapacaktır” diyen Putin, “Biz dünya ile ilişkilerimizi koparmak istemiyoruz. “Demir perde” çekme amacı gütmüyoruz. Ancak bize karşı yaptırım diliyle konuşulmasına da tahammülümüz yoktur. Bizimle eşit partner olarak çalışmak isteyenlere kapımız açıktır. Rusya’nın Batı’nın yaptırımlarına verdiği tarım ve gıda ürünleri ambargosu cevabına gelince. Atılan bu adım intikamdan ziyade Rusya içinde üreticiyi teşvik amacı taşıyor” şeklinde konuştu.

Kamyonlar ayrılıkçı bölgede

Haberin Devamı

Rusya, üç gün önce Kiev Yönetimi’nin kontrolündeki sınır kapısına doğru bir yardım konvoyu yola çıkarmıştı. Kamyonların silah taşıyor olabileceğinden şüphelenen Ukrayna merkez yönetimi, bunlara izin vermeyeceğini açıklamıştı. İşte bu konvoy dün Rusya yanlılarının kontrolündeki İzvarino sınır kapısında ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!