Subayevleri artık olmaz

Güncelleme Tarihi:

Subayevleri artık olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:32

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, görevi devraldıktan sonra yeni hükümeti kurmak için görevlendirmeyi büyük ihtimalle 29 Ağustos Cuma günü yapabileceğini söyledi. Başbakanın perşembe günkü MYK’da belli olacağını vurgulayan Erdoğan, nerede oturacağıyla ilgili soruya “Artık herhalde Subayevleri olmaz. Artık gelenimiz de gidenimiz de olay farklı” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün partisinin kuruluş yıl dönümü ve kendisine veda için düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, başbakanlık için isimlendirme sürecine ilişkin soru üzerine, “Nasip olursa perşembe günü biz bir MYK toplantısı yapacağız, konuyu yine aramızda müzakere edeceğiz. O toplantıdan sonra da biz partimizin bütün kurullarının ortak ismi olarak ne çıkıyorsa onu açıklarız” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

SEVİNÇLİYİM

(Kılıçdaroğlu’nun kurultay kararı) (Gülerek) Bu sözün literatüre girmesi sebebiyle sevinçliyim. Yeni Türkiye’ye yeni bir muhalefet lazım. Ama bu yeni muhalefet alışılmışlar üzerine bina edilen değil, kendini renove ve restore eden bir yeni muhalefet olması lazım. (Bahçeli düşünmüyor) O hiçbir zaman niyetli olmadı zaten, ama onların niyetli olmadığı yerde partinin kendi mensuplarının bu işte niyetli olması lazım. Demek ki onlar da hallerinden memnunlar.

Haberin Devamı

KÖŞK’E TAŞINMA SİNYALİ

(Görevi devralınca nerede oturacaksınız) Yeni başbakanımız, genel başkanımızla beraber onun değerlendirmesini yapacağız. Nihai kararı vereceğiz. Burası mı olur, öbür taraf mı olur konuşacağız. Ona göre de adımımızı atacağız. Ev konusunda tabi artık herhalde Subayevleri olmaz. Artık gelenimiz de gidenimiz de olay farklı. Artık bu bir yerde Türkiye’nin vizyonudur. Burada temsil söz konusu. Mevcut yerde tabi eşim görüşmelerini hep Resmi Konut’ta yapmıştır. Biz de orayı kullanmadık ama bütün resepsiyonlarımızı dar şartlar içerisinde orada verdik. Bundan sonraki süreçte de olay farklı olacak. Tabii ki gerek başbakanın gerekse cumhurbaşkanının şartlarının farklı olması lazım. Çünkü bu Türkiye’nin vizyonudur. Türkiye, bir yerlere mesajını verirken şunu unutmayalım; bu duruş, bu vizyon bütün dünyada, ülkelerde farklı bir cazibe oluşturmaktadır. Bu cazibe için bunlar anlamlıdır. Onun için önümüzdeki süreci 2023’e kadar çok iyi işlememiz lazım.

İCABET ETMEZLERSE BİR DAHA YAPMAM

(Muhalefetle ilişkiniz nasıl olacak, haftalık, 15 günde bir görüşme olur mu?) Cumhurbaşkanı olarak o kadar vaktimiz olmaz. Fakat öyle konular olur ki bunları onlarla görüşmek durumunda oluruz. O zaman zaten davetlerimizi yaparız. Davetlerimize toplumsal barış çerçevesinde icabet ettikleri süre içerisinde biz de bir kere iki kere bu davetimizi yaparız. bundan önce yaşanan bazı örnekler var ki bu davetlerde bir kere iki kere davet edersiniz, eğer icabet edilmezse davete, ondan sonra Cumhurbaşkanlığı makamının mehabetini de korumak durumundayız. Herhalde ondan sonra da davet edecek halimiz yok. Bunu da peşinen söylemek zorundayım. (İlk seyahat) İlk ziyaretimiz inşallah Azerbaycan ve KKTC olacak.

Haberin Devamı

TÖRENE KATILMAM

(Adli yıl açılışına katılım) Danıştay’daki törende yaşanan olay var (TBB Başkanı Feyzioğlu ile tartışma) Yargıtay’da da katılacak olanlar önemli. Danıştay’da yaşadığımızı yaşamak istemeyiz. Onun bildiğiniz gibi baro başkanı konuşmak durumunda değildir. Bu bir teamüldür.(Süreler sınırlanmış) Konuşma süreleri beni ilgilendirmez.(Barolar birliği katılırsa katılmaz mısınız) Katılmam. Orada sadece Yargıtay Başkanı konuşacaksa, eyvallah. Ödüllerini verir vs. eyvallah. (Törenler için yeni format mı lazım) Zaten yasal formatında bu yok ki. Neymiş teamül. Eğer teamül arıyorsanız, böyle bir yerde konuşması gereken, Yargıtay üzerinde böyle bir şey aranıyorsa orada Cumhurbaşkanı konuşur. Cumhurbaşkanı gelip de orada baro başkanını dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar böyle şeyler olmuşsa bunların artık reforme edilmesi lazım. Bunlara rağmen Yargıtay Başkanı konuşacaksa ben de seve seve dinlerim. Yargıtay’ın başı olduğu için dinlerim.

Haberin Devamı

İMZALADIKLARIMI GÖRÜRSÜNÜZ

(15’inden sonra Başbakan olarak belge imzalayacak mı?) Bunu söyleyenler bir defa kendilerine göre mevzuat uyduranlardır. Bekara karı boşamak kolay. Bunlar hala evlenemediler. Ne alakası var. 15’inden sonra imzaladıklarımı görürsünüz.

YENİ BİNAYI GEZDİ

Başbakan Erdoğan veda resepsiyonundan önce yapımı bitmek üzere olan yeni Başbakanlık Kompleksini gezdi, incelemelerde bulundu. Gördüğü bazı eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi talimatını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!