İstifa çağrılarına yanıt: Ya git işine bak

Güncelleme Tarihi:

İstifa çağrılarına yanıt: Ya git işine bak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:32

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Olağan Kongresi’nin, 2015 Haziran’ındaki seçimlerden sonra yapılacağını belirterek, seçimlere 27 Ağustos’ta seçilecek genel başkanla gidileceği sinyalini verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, “2015 seçimlerinden sonra olağan büyük kongre yapılacaktır. Buradan da çok daha güçlü şekilde hücreler tazelenmiş şekilde teşkilatımız çıkacaktır” dedi. Erdoğan, katıldığı son Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, teşkilata önemli uyarılarda bulundu, istifa çağrıları için de “15’inden sonra istifa etmesi gerekiyormuş. Ya git işine bak ya, işine bak” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

ŞEYTAN DEVREYE GİRER
“Biz, kulislerin istikamet çizdiği değil, ilkelerin ve istişare kurallarının istikamet çizdiği bir partiyiz. Bu tür hareketleri hazmedemeyenler boş durmaz. Şeytan böyle dönemlerde devreye girer. Onun için de bu birliği, bu beraberliği nasıl bozarız; onun için elinden gelen gayreti gösterir. İşte bu tuzağı bozmak bizim birliğimizdir. O birliktir bu tuzağı bozacak olan. Onun için bizler şu veya bu şekilde istişarenin neticesinde değil, nefsimizin kararına uyacak olursak partimizin bu birliğini bütünlüğünü zedelemiş oluruz. Buna yazık olur. Hırs bizden uzak olsun; makam tutkusu, rütbe sevdası, bencillik bizden hep uzak oldu, uzak olsun. Sinsilik, ayak oyunları, tehditler bu partiye sirayet edemedi, inşallah bundan sonra da sirayet etmesin.

HAREKETE HAKSIZLIK OLUR
Hele hele bizimle uzaktan yakından alakası olmayan veya dolaylı alakası olan, onların aynı şekilde partimizin içinde kendilerine yönelik bazı uzantılar arayıp bularak oradan böyle bir görevi üstlenecek kişiler bulmaya çalışmalarına fırsat vermeyelim. 13 yıldır her gün AK Parti’de çatlak oluşacak diye el ovuşturanları, partinin içinde fitne ve nifak sokmak için fırsat kollayanları biliyorsunuz değil mi? Zaman zaman bizden ayrılanlar oldu. Ayrılıp gittiler. Onları sevindirenler, hatta onlara umut verenler, bu davaya, bu harekete, bu partiye bundan sonraki süreçte de bu oyuna düşenler bu davaya, bu harekete haksızlık etmiş olurlar.

MECLİS’İ TATİL ETTİK
11 Ağustos sabahından itibaren bu ülkede muhalefetin hezimetinin konuşulması bekleniyordu. Ama birileri sadece AK Parti’nin geleceğini tartışılmasını istedi ve bu yönde gayret ifade ediyorlar. Gelin şu 10 Ağustos’un bir heyecanını mutluluğunu yaşayalım ya. Bunu yaşatmamak için elinden gelen gayreti gösterenler var. Bu tuzağa düşenler de var. Bu tuzağa düşmeyelim. Onun için biz Meclis’i tatil edelim dedik. 28’ine kadar Meclis oturumlarına ara versin, 28’inden sonra kalınan yerden yola devam edilsin dedik. Şu anda Meclis kapatılmış oldu. AK Parti’nin yalpalamasını bekleyenleri sevindirmeyelim. Allah için sevindirmeyelim.

KOLTUK İÇİN KURMADIK
Bu sözlerimle asla kimseyi itham etmiyor, hiç kimseyi işaret etmiyorum. Partimiz birilerine genel başkanlık, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, milletvekilliği koltuğu vermek için kurulmuş bir parti değildir. Bu parti çocukların gözündeki umut ışığını büyütmek, mazlumun yüreğindeki umudu alevlendirmek için kurulmuş bir partidir. Makam ve mevki hırsı işte o çocukların gözündeki parıltıyı söndürür. Makam ve mevki hırsı yoksulun ekmeğini azaltır.

KARNINDAN KONUŞMAYIZ
Biz bunu yapacak, fırsat tanıyacak ve zemin hazırlayacak bir kadro değiliz. Bizim bu kadromuz karnından konuşan bir kadro değildir ve olmayacaktır. Bizim bu kadromuz medya üzerinden irtibat kuran bir kadro değildir ve olamayacak; kulisler, ayak oyunları, siyasi çalımlar, bu hareketin dışındadır. Kimin ne söyleyeceği varsa çıkar istişare kurullarında özgürce ifade eder. Bunun ötesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur, hiçbir zaman da olmayacaktır. Bir tek arkadaşımız bile üzmeden, kırmadan, fitnecileri sevindirmeden bu süreçten çıkacağız.

ÜÇ DÖNEM VE 2015 UYARISI
Bütün istişarelerimizde üç dönem kuralının devamı yönünde ittifak oluşmuştur. Üç dönem kuralı bir kişinin siyasi yaşamının bitmesi değildir. Üç dönem kuralı, sadece parlamentoya girişle alakalı, üç dönem arka arkaya görev yapmışsa bir dönem ara verip sonra tekrar parlamentoya girebilme şartını getiren bir anlayıştır. Partinin kurullarında yine görev yapabilirsiniz STK’larda görev yapabilirsiniz. Bu da siyaset. Biz siyasi hayatımızı sadece parlamentoda milletvekili olarak mı görüyoruz? Böyle görüyorsak bu büyük bir hırstır ve bunu frenlememiz lazım. Arkadan genç kuşaklar geliyor. Bu genç kuşaklara zemin hazırlamamız lazım. Onlar da gelsin bu parlamento içinde görev alsın. Yola çıkarken koyduğumuz bu çok önemli üç dönem ilkesinin çiğnenmeden yürüyeceğine inanıyorum.

KOD ADIYLA GİRDİ
Genel başkanlık ve başbakanlık makamına gelecek arkadaşımızın da ulusal güvenliğimizi tehdit eden paralel yapıya hiçbir şekilde müsamaha göstermemesi, hem bizim hem milletimizin beklentisidir. MGK’da da bununla ilgili kararımızı aldık, resmi kayıtlarla kod adıyla girmiştir. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir yapıdır bu. Düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek ihanet şebekesine sempatiyle bakanlar olabilir. Onlara buradan bir kez daha hatırlatıyorum. Paralel ihanet şebekesinin hedefi istiklalimizdir, bayrağımızdır, vatanımızdır, milletimizdir bunun böyle bilinmesi lazım.

MANDAYA BOYUN EĞMEKTİR
12. Cumhurbaşkanlığı görevini devraldığımda da anayasa, yasalar ve demokrasi çerçevesinde bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğim bunu böyle bilin. Gözümün arkada kalmayacağını biliyorum. AK Parti’nin ve hükümetin ihanete boyun eğmeyeceğini, göz yummayacağını, müsamaha göstermeyeceğini biliyorum. Bu ihanete boyun eğmek, 91 yıl önce kapımızda bekleyen manda ve himayeye boyun eğmektir. Kim bunların arkasına takılırsa milletin iradesi karşısında hezimete uğrar. Aileleri çökerttiler arkadaşlar, aileleri. Birbirinden ayırdılar. Kim bunlara kol kanat gerer, korur ve kollarsa milletten gereken cevabı alır.

İSTİFA GEREKİYORMUŞ
Neymiş şimdi şunun hesabını yapıyorlar. 15’inden sonra istifa etmesi gerekiyormuş. Ya git işine bak ya, işine bak. Bunlar kılavuzu filan kaybettikleri için ne yapacaklarını bilmiyorlar. Geçen akşam eski Yargıtay başkanlarından biri akıl vermeye çalışıyor. Senin verdiğin akıllardan hiçbirisi tutmadı. Süratle yoğun bir şekilde yeni genel başkanımızla birlikte, beldeler ilçeler, iller, bütün bu seçimler inşallah 2015 seçimlerine kadar bitecek. Olağan büyük kongre, 2015 seçimlerinden sonra yapılacaktır. Buradan da çok daha güçlü, hücreler tazelenmiş şekilde teşkilatımız çıkacaktır. Bu performansınızı devam ettireceğinizden hiçbir şüphem yok.”

Sunucu helallik istedi

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın bütün programlarında yanında olan, başta mitingler olmak üzere programlarında kendisini takdim eden anonsçusu Orhan Karakurt, dün il başkanları toplantısında partililerden helallik istedi. Erdoğan salona gelmeden önce Karakurt, “Benim için son gün. Bugüne kadar sizleri üzdüysem ve kırdıysam beni affetmenizi ve hakkınızı helal etmenizi istiyorum” dedi. Selahattin SÖNMEZ

Tweet mivit hoşlanmam

Haberin Devamı

Hafıza kayıtlarımda bir şey bırakmak istemiyorum. Net olmayı seven birisiyim. Sosyal medyadan da konuşmuyorum. Tweet mivitten de pek hoşlanmam. Bunların, Facebook olayının neler getirdiğini biliyorsunuz. Bunları ben doktorun elindeki neşterle katilin elindeki bıçağa benzetiyorum. Bunların hepsi birbirine karıştı. Bunlar da hayat kurtarmıyor hayat söndürüyor. Muhafazakâr toplum idealini paylaşan bir AK Parti olarak hassasiyetimizin daha fazla olduğunu ifade ediyorum.

Yeni muhalefet kaçınılmaz

Yeni Türkiye’de yeni bir arzumuz var; yeni bir muhalefet. Çünkü yeni bir Türkiye’ye, yeni bir muhalefet yakışır. Bu artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Muhalefetin kendi özeleştirisini yapmasında artık kaçışı yoktur. CHP’ye bakıyorsunuz seçmeni kötülüyor. MHP’ye bakıyorsunuz o da seçmeni aşağılıyor. Özeleştiri yok, kendisine soru yöneltmek yok, nerede yanlış yaptık demek yok, anlamaya çalışmak yok. Ortaya çıkan manzaradan dolayı bedel ödemek akıllarına bile gelmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!