Köprülü kavşak komedisi sürüyor

Öveçler 4. Cadde Köprülü Kavşağı’nın tuhaf hikayesini geçmişte gündeme getirmiştik.

Haberin Devamı

ODTÜ Yolu olarak da bilinen Malazgirt Bulvarı’ndan Konya Yolu’na gidiş istikametinin sonu bir gecekonduya çıkıyor. Öveçler 4. Cadde Köprülü Kavşağı tam da burası.

* * *

Büyükşehir yönetimiyle gecekondu sahipleri anlaşamayınca Konya Yolu’nu Dikmen’e direkt bağlayan yol 8 yıldır yapılamadı. E haliyle her gün kent trafiğine eklenen binlerce araç düşünüldüğünde, bu yolun yapılamaması, Başkentli sürücüleri mağdur etti.

* * *

Gecekondu sahipleri bilirkişi raporuna dayanarak önce 4 buçuk milyon TL’ye yakın para istemişti. Belediyenin itirazıyla bu para 4 milyona düşmüş, belediye de gecekonduya kaçak cezası kesince işler tamamen karışmıştı.

* * *

Sonuç olarak kentin en önemli ana arterlerinden olabilecek bir yol fıkralara konu olabilecek hale büründü.
Büyükşehir’den üst düzey bir yöneticiye konunun akıbetini sorduğumda ilginç bir ayrıntıyı anlattı, davanın uzamasıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu:
“Dava sürecinin uzamasının en önemli sebebi gecekondu sahiplerinin avukatları. Bir tanesi Büyükşehir Hukuk Müşavirliği’nden emekli, diğeri ASKİ Hukuk Müşavirliği’nden emekli. Davanın uzamasının gerekçelerinden biri bizim avukatların ‘ağabeyi’ pozisyonundaki bu insanların davanın uzamasını sağlayabilecek yeterlilikte olması.”

Haberin Devamı

BÜTÇE YARATILIRSA TALİP ÇIKAR

Ankara’da herkesi ilgilendiren sorunların başında geliyor sokak köpekleri. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin büyük kentlerinde sokakta kedi köpek göremezsiniz.
Ama maalesef ülkemizde kontrolsüz üreyen sokak canlıları hem risk altında yaşıyor hem de kent yaşamını tehdit ediyor.
Barınaklar yetersiz, sokaktaki hayvanları kısırlaştırıp tekrar sokağa bırakmanın çözüm olmadığı ortada.
Vali Alaaddin Yüksel 2010 yılında belediye başkanlarıyla bir toplantı yapmıştı. ‘Hayvanları seviyorum demekle sorun çözülmüyor. Herkes Ankara’ya yakışan kararlar almalı’ demişti.
O günden bu yana bir metre mesafe kat edilemediği gibi sokak canlılarıyla ilgili sorun giderek büyüdü.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde iki kez barınak kararı alındı. İkisi de uygulanmadı. Önceki gün Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar kent meclisinde konuyu dile getirdi. Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez sorunun neden çözülemediğini özetledi:
“Açıkçası hiç bir belediye başkanı yanaşmıyor.”
Barınağın yapılacağı ilçeye yeterli bütçe ayrılırsa talip çıkacaktır. Mühim olan barınağa ayrılacak bütçenin sürekliliği sağlamak. Böylelikle Başkent’te sürüler halinde gezen köpekler vatandaşları tehdit etmeyeceği gibi, her gün araçların tehdidinde yaşamaya çalışan sokak canlılarının da hayatı kurtulmuş olacak.
Yoksa belediyeler kendi bölgelerindeki köpekleri başka ilçelere götürüp bırakma yarışını sürdürecek.

Haberin Devamı

Köprülü kavşak komedisi sürüyor

BU FOTOĞRAF GÖKÇEK'İ DE RAHATSIZ EDER

Ankara Hürriyet’in her gün çarpıcı haberleriyle yıllardır kent gündemini belirliyor. Gündeme getirdiğimiz sorunlar çoğu kez yerel yönetimlerce gideriliyor.
Ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi’nin Hacı Bayram’daki iftar çadırındaki ‘eli-sopalı’yı manşete taşımamızın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de duruma tepki göstermiş, ‘Belediyemizle ilgili olmayan bu kişiyi bulup Emniyet’e teslim edeceğiz’ demişti.
Bugün Ankara Hürriyet’te yine kente yakışmayan bir fotoğraf var.
Kentin merkezi Kızılay’daki bu kuyruk elbette Başkan Gökçek’i de rahatsız edecektir.

Yazarın Tüm Yazıları