Ralli tutkunlarının gözü İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Ralli tutkunlarının gözü İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 16:06

AVIS Boğaziçi Rallisi yarın başlıyor.İstanbul'da 43'üncüsü düzenlenecek ralliye 48 ekip katılacak.

Haberin Devamı

Bu yıl 43. kez düzenlenecek AVIS Boğaziçi Rallisi, 15-17 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.Ralliyle ilgili Radisson Blu Hotels&Spa İstanbul Tuzla'da düzenlen basın toplantısına Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, AVIS Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, 2013 Avrupa Ralli Kupası galibi Oleksandr Saliuk, 4 kez Bulgaristan ralli şampiyonu olan Krum Donchev, Castrol Ford Team Türkiye'den Murat Bostancı ile Orhan Avcıoğlu, TokSport WRT'den 4 kez Türkiye ralli şampiyonu Yağız Avcı ile Burak Çukurova ve 2 kez Türkiye ralli kadınlar birincisi Simin Bıçakcıoğlu katıldı.

Toplantı sonrasında Çeker, organizasyona katkılarından dolayı AVIS, Radisson Blu Hotels&Spa İstanbul Tuzla, Pendik Belediye Başkanlığı ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür plaketlerini takdim etti.Organizasyon, Pendik Atatürk Meydanı'ndan yarın akşam verilecek sembolik startın ardından, rallinin ilk günü 16 Ağustos Cumartesi saat 10.00'da Pendik servis alanından başlayacak. Deniz, Mudarlı ve bu yarışta AVIS adıyla kullanılan Oruçoğlu etaplarını ikişer kez geçecek ekipler, ilk günü saat 17.30'dan itibaren Pendik servis alanında noktalayacaklar.

190 kilometresi özel etap, toplam 619,26 kilometre uzunluğundaki zorlu rallinin ikinci günü, 17 Ağustos Pazar sabahı saat 09.00'da başlayacak. Ekipler, Kadıllı, Göçbeyli ve Ulupelit etaplarının ikişer kez geçilmesinin ardından, saat 17.00'den itibaren Pendik Atatürk Meydanı'ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecek.

Toplam 48 ekibin mücadele edeceği AVIS Boğaziçi Rallisi, TOSFED ve Boğaziçi Rallisi web siteleri üzerinden iki gün boyunca canlı olarak yayınlanacak. Otomobil severler özel etap görüntülerinin yanı sıra, etap zamanlarını ve pilotların yorumlarını canlı olarak internet üzerinden takip edebilecek.Geçen yılın Avrupa Ralli Kupası galibi Ukraynalı ekip Oleksandr Saliuk-Evgeny Chervonenko, Ford Fiesta R5 ile start alırken, Bulgaristan'dan gelen Krum Donchev-Petar Yordanov Mitsubishi Lancer EVO X ile zirve mücadelesine renk katacak bir diğer ekip olacak.

Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası'nın en uzun ve en yüksek katsayılı yarışı olması nedeniyle Türk pilotlar açısından da büyük önem taşıyan rallide, Castrol Ford Team Türkiye'den Murat Bostancı-Onur Vatansever ile Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz, TokSport WRT'den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ile Burak Çukurova-Ünal Tezel ve Pegasus Racing'den Fatih Kara-Güray Karacar ekipleri, podyum mücadelesine ortak olacak isimler olarak dikkati çekiyor.

BAKMADAN GEÇME!