27 Ağustos tarihini bizzat Erdoğan belirledi

Güncelleme Tarihi:

27 Ağustos tarihini bizzat Erdoğan belirledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 14:10

AK Parti, Pazartesi günü yaptığı Merkez Karar ve Yürütme Kurulu toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan'dan sonraki genel başkanı belirleyecek kongre için karar alınmıştı.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, toplantı konusunda düzenlediği basın toplantısında, Kongre tarihi olarak 27 Ağustos'un belirlendiğini açıklamıştı.
Çelik, "27 ağustos tarihi MKYK’da oy birliğiyle alınmış bir tarihtir" ifadesini kullanmıştı.

MKYK'DA TARİH DEĞİL, GENEL BAŞKAN'A YETKİ OYLANMIŞ

Edinilen bilgiye göre, AK Parti MKYK toplantısında, Kongre tarihi konusu ele alındı. Ancak MKYK'da bu tarih oya sunulmadı.
MKYK'da oya sunulan, Genel Başkan'a "Kongre'ye çağırma yetkisi" verilmesiydi.
MKYK'da, AK Parti Kongresi'nin "hangi tarihte yapılacağı" ya da "kongrenin kapsamının ne olacağı-yeni MKYK için seçim yapılıp yapılmayacağı" gibi konular hiç oylanmadı.
MKYK'nın verdiği yetki çerçevesinde, hukuken, Kongre'nin tarihini de, kapsamını da belirleme yetkisi Genel Başkan'a, yani Recep Tayyip Erdoğan'a bırakılmış oldu.

Haberin Devamı

MKYK'DA FARKLI OY OLUR MUYDU?

Yeni Genel Başkan'ın seçileceği AK Parti Kongresi için seçilen tarih, siyaset kulislerinde büyük yankı yaratmıştı.
27 Ağustos'ta yapılacak Kongre ile, Cumhurbaşkanlığı süresi 28 Ağustos'ta sona erecek olan Abdullah Gül'ün, kongrede aday olabilmesinin önünün kesildiği yorumları yapılmıştı.
Kulislerde, eğer kongre tarihi ve kapsamı için MKYK'da bir oylama yapılması halinde, bazı üyelerin "farklı oy kullanabilme olasılığı" konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!