Atalay: Ezidiler için çadır kent kurmaya karar verdik

Güncelleme Tarihi:

Atalay: Ezidiler için çadır kent kurmaya karar verdik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 11:24

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Atalay'ın konuşmasından satırbaşları

Bölgede Ezidi diye nitelenen bir kesim var. Oysa onlar soy sop olarak Kürttür ama kendilerine has bir inançları var. 40-50 binlik bir hareket var. Şu anda Türkiye’ye intikal etmiş 1700 civarında Ezidi intikal etmiştir. Kamu binaları Şırnak’ta bazı kamu binaları tahsis edilmiştir. Dışarıdan halen nüfus gelme ihtimali var. O yüzden Zaho civarında Ezidiler için bir çadır kent kurulmasına karar verdik.

Bugünden itibaren o çadır kentte kalmalar başlayacak. Ezidi nüfusun Türkiye’ye gelmek yerine sınır ötesinde ihtiyaçlarını bizim karşılayacağımız kamplarda kalmasını tercih ediyoruz. 5 bin kişilik bu merkezde gece saatlerinde de devam edilen kurulum çalışmalardan sonra bugünden itibaren aileler yerleştirilmeye başlanacaktır.Türkmenlere 110 TIR malzeme gönderdik. O tarafta hiçbir ihtiyaçları önemli oranda sorun değildir. Ulaştırıyoruz. Önce Sincar’da bir Türkmen kampı kurmayı düşündük ama riskli bulundu. İyi ki de kurmadık çünkü daha sonra orası IŞİD’in eline geçti.Dohuk’ta Türkmenler için çadırkent kurulmaya başlandı.

Haberin Devamı

SORU & CEVAP

IŞİD MİLİTANLARINA TEDAVİ İDDİASI

O yönde hiçbir bilgi yok elimizde. Oradan bizim çabamızla getirelim de tedavi edelim diye uyguladığımız bir politika yoktur. Dışişleri Bakanlığımız gerektiği zamanlarda açıklama yapıyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ

HDP’liler ile bir araya geldik dün. Zaten sürekli bir araya geliyoruz. Çözüm süreci gayet hızlı yürüyoruz. Dün MGK vardı. Meclisten haziran ayı içinde en ileri adımı attık. Çözüm süreci çerçeve yasası çıktı. Şu anda yol haritasını olgunlaştırma yönünde gece gündüz mesai yapıyoruz. Bir yandan arkadaşlarımız örgüt kesimi, İmralı iğle görüşmeleri sürdürüyor. Çözüm süreci ile ilgili yol haritasını biz olgunlaştıracağız. Hem de diğer tarafla da uygun şekilde paylaşılacak. Yol haritası şöyle: herkes mutabık kalacak ve herkes o eylemi onaylayacak ki yerine gelsin. Zor bir safha. İnşallah eylüle kadar bu safhayı tamamlayacağımızı düşünüyorum.

BEDELLİ ASKERLİK

Bende hiçbir bilgi yok.

BAKMADAN GEÇME!