Gökhan Ünal 100'ler Kulübü'nü istiyor

Güncelleme Tarihi:

Gökhan Ünal 100ler Kulübünü istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 11:32

Kayserispor, Trabzonspor, Fenerbahçe'nin eski oyuncularından, bir dönemin en fazla konuşulan santrforlarından olan Ünal, Balıkesirspor'da açtığı yeni sayfayla eski başarılı günlerine dönmek istiyor.Spor Toto Süper Lig'de en az 100 gol atan oyuncuların yer aldığı listeye Balıkesirspor formasıyla adını yazdırmayı hedefleyen Ünal'ın sadece 6 gole ihtiyacı bulunuyor.Ünal: "Gollerimle hem kendime gelmeyi hem de Balıkesirspor'u hak ettiği, hedeflediği yere taşımayı istiyorum".

Haberin Devamı

Kayserispor, Trabzonspor, Fenerbahçe formalarını da giyen, 2005-2006 sezonunda gol krallığı unvanını elde eden, Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Balıkesirspor'un santrforu Gökhan Ünal, 6 gol daha atması halinde "100'ler Kulübü"nün yeni üyesi olacak.Ünal, yaptığı açıklamada, futbolun çok sevildiği kentlerden Balıkesir'e, mutlu olmak ve yeşil sahalarda ter dökmek için geldiğini söyledi.

Büyük başarılar elde ettiği dönem Kayserispor'dan Trabzonspor'a gitmesinin ardından hayatında büyük değişiklik, iniş ve çıkışlar yaşadığını belirten Ünal, bordo-mavili ekipteki ilk sezonunda her şeyin istediği gibi geliştiğini anlattı.Karadeniz Fırtınası"ndaki ilk sezonunda, 15 gol ve 15 asiste imza attığını hatırlatan Gökhan, ikinci sezonunda ise yeni teknik heyetle uyum sorunu yaşadığını dile getirdi.

Takımın Şenol Güneş'e emanet edilmesiyle yeniden kendine geldiğini belirten Ünal, şöyle devam etti:

"Bu kez de benden habersiz Fenerbahçe'ye transfer oldum. Şenol Hoca gelmeden gitmek istiyordum ama gelince vazgeçmiştim. Fenerbahçe'de istediklerimi yapamadım. Daum, Güiza'yı oynatmayı tercih etti, bana çok şans verilmedi. Aykut Kocaman zamanında da benzer şeyler yaşadım. Oynamayan futbolcu her zaman mutsuzdur. Oynamak istiyordum. Yani her şey aleyhimde gelişti. Sonra tekrar Kayserispor maceram oldu. Orada da kadro dışı bırakıldım. Kardemir Karabükspor maceramda da şanssız bir şekilde sakatlandım. Sakatlığımın ardından orada da farklı nedenlerden dolayı kadro dışı kaldım."Ünal, Bal-Kes'te ise başarılar elde etme hedefiyle yeni bir sayfa açtığını vurguladı.

Yaşının 32 olduğunu bildiren Ünal, "Tecrübeli bir forvet olarak en iyi dönemimdeyim. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Fizik olarak iyi durumdayım. Sezon başladığında ise daha hazır olacağım" dedi.

"94'ten 100'e sadece 6 gol var"

Spor Toto Süper Lig'de 94 gole ulaştığını anımsatan Ünal, "100'ler Kulübü"ne girmeyi hedeflediğine dikkati çekti.94'ten 100'e sadece 6 gol var" diyen Ünal, öncelikli hedefinin bunu gerçekleştirmek olduğunu belirtti.Yeni takım arkadaşı Sercan Yıldırım ile ileri uçta iyi bir ikili, diğer oyuncularla da tam bir takım olacaklarına inandığını söyleyen Ünal, şunları kaydetti:

"Sercan'ın yetenekleri ve kapasitesi belli. Kendini toparlamada bence geç bile kaldı. Sercan, bu yıl sadece futbola odaklanırsa inanıyorum çok iyi işler yapacak. İkimiz de Balıkesirspor'un en iyi yerlere gelmesi için ellerimizden geleni yapacağız. Gollerimle hem kendime gelmeyi hem de Balıkesirspor'u hak ettiği, hedeflediği yere taşımayı istiyorum. Futbolseverlerin, farklı ve bir o kadar da keyifli bir Gökhan, Sercan ve Balıkesirspor izleyeceğine inanıyorum. Çok güzel bir ortam var. Antrenörlerimiz ve futbolcu arkadaşlarımızla iyi bir uyum içindeyiz. İlk hedefimiz ligde kalmak. Taraftarı ve ildeki futbol sevgisi bakımından Balıkesirspor, gerçekten Süper Lig'i hak ediyor. Hazırlık çalışmaları, kamplarımız iyi gidiyor."

Gökhan Ünal, Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk ve diğer yöneticilerin, sürekli futbolun içinde olduğunu ve başarı için büyük çaba harcadığını anlattı. Bu durumun, oyunculara da olumlu yansıdığına işaret eden Ünal, "Yöneticilerimiz, antrenörlerimiz ve futbolcularımız ortak bir amaca inanıyor ve hedeflerimiz doğrultusunda çalışıyoruz. Lige yükselen takımlar ilk sezonunda genellikle düşmeme hedefiyle oynar. Biz de 2014-2015 sezonunu ilk 10 içinde bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!