Romanya'da sıcak alarmı

Güncelleme Tarihi:

Romanyada sıcak alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 10:47

Romanya Ulusal Meteoroloji İdaresi (ANM), sarı alarm ilan etti.

Haberin Devamı

Romanya'nın hafta başından itibaren girdiği sıcak havanın etkisi, bugün en yüksek derecelere ulaşacak.

ANM'nin yaptığı açıklamaya göre bugün sıcaklık 37 derece olacak. Nemin yüzde 80'i bulmasından dolayı, hissedilen sıcaklıkların 40 derecenin üstünde olması bekleniyor.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te termometreler dün 39 dereceyi gösterdi. Beklenen aşırı sıcaklar nedeniyle belediye ve Acil Durumlar Bakanlığı önlemlerini önceden aldı. Şehrin merkezindeki meydanlarda acil durum çadırları kuruldu. 20 değişik merkeze kurulan çadırlarda halka soğuk su ve acil tıbbi hizmet

Romanyada sıcak alarmı
veriliyor. Bükreş'te ambulanslar gün boyu aralıksız çalıştı. Sağlık Bakanlığı ve belediye, vatandaşları bilgilendirmek için şehir merkezindeki reklam panolarına sıcak hava ile ilgili uyarılar astı.

Haberin Devamı

Yetkililer 11.00-18.00 saatleri arasında mümkün olduğunca gölgede kalma önerisinde bulunuyor. Ayrıca belediye, merkezlerde bulunan su fıskiyelerini açarak sıcaktan bunalan insanları bir nebze serinletmeye çalışıyor.

Meteorolojinin yaptığı açıklamalarda sıcaklar sonrasında atmosferik düzensizlikten dolayı aşırı yağış, yıldırım ve dolu beklendiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!