SGK arşivindeki çalışma şartları protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

SGK arşivindeki çalışma şartları protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:20

Elmadağ'a kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arşiv binası önünde toplanan KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyeleri kurumu protesto etti.

Haberin Devamı

Sendika üyesi kalabalık, Hasanoğlan Organize Sanayi Bölgesi'ne inşaa edilen Türkiye'nin en büyük arşiv binası olma özelliğine sahip SGK arşiv binasındaki olumsuz çalışma şartlarına tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan Büro Emekçileri Sendikası Şube Sekreteri Deniz Akıl, arşiv binasındaki olumsuz ortamının çalışanların sağlığı ve güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çekti. Deniz Akıl, "22 bin metre kare üzerine ve 180 milyar TL.'ye inşa edilen arşiv binası SGK yetkilileri tarafından övünç vesilesi olarak gösterilmektedir. Oysa hiçbir Avrupa ülkesinde 21. Yüzyılda dijital ve elektronik çağda böyle ilkel bir arşivleme sisteminin olacağını düşünmüyoruz. İşçinin emekçinin primlerinden, alın terinden çalarak, SGK emekçilerinin ikramiyelerini keserek, bu kadar büyük değersizlikte bir yatırım yapmanın övünülecek bir marifet olması bu hükümet döneminde olabilecek bir şeydir" dedi.

Haberin Devamı

KAZAYA UĞRAMA İHTİMALİ

Binada henüz inşaat aşaması tamamlanmadığından, içeride 150'den fazla memur ve işçinin çalıştığı, aynı zamanda inşaatın da devam ettiğine işaret eden Akıl, yapı kullanım izin belgesi bulunmayan, kabulü yapılmamış bir binada kamu faaliyeti sürdürülürken inşaat nedeni ile çalışanların kazaya uğrama ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Sendika olarak acil taleplerinin sıralayan Şube Sekreteri Deniz Akıl, binada doktor ve hemşire ile birlikte bir ambulansın bulundurulmasını istedi. Ayrıca günde iki defa ulaşım için ring konulması, yemekhanede hijyene uygun tabaklarda yemek verilmesi, para işlemleri için ATM konulması gerektiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!