Torba kanun sonbahara kaldı

Güncelleme Tarihi:

Torba kanun sonbahara kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 01:46

AK Parti, Meclis görüşmeleri aylardır süren 148 maddelik Torba Tasarı’ya sürpriz bir adımla mola verdi.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekilleri, Genel Kurul’da 6 bölümlük Torba Tasarı’nın beşinci bölümü üzerindeki görüşmeler sürerken muhalefet yöneticilerine “Meclis’in 1 Ekim’e kadar tatile girmesi” teklifini getirdiler. İktidar ile muhalefet arasında varılan ilk uzlaşmada tasarının beşinci bölümünü oluşturan 126’ıncı maddeye kadarki görüşmelere devam edilmesi, son bölümde ara verilmesi benimsendi.

KULİS RAHATSIZLIĞI MI?

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, iktidarın sürpriz kararının AK Parti içinde Başbakanlık ve yeni kabine oluşumuyla ilgili kulislerden kaynaklandığı iddiasını Genel Kurul’da gündeme getirdi. Atıcı, “AKP’nin birden bire tatile girme hevesi çıktı. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Kulislere yansıyan doğruysa sizin aranızda kulis yapmanız Başbakan’da rahatsızlık yarattıysa, bu da TBMM’nin düştüğü durumu gözler önüne serdiğini gösteriyor ve bundan dolayı da utanç duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi. AK Partililerin tepkilerine karşı Atıcı, “Sağdan soldan laf atabilirsiniz. delikanlıysanız gelin burada konuşun” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

YENİ HÜKÜMET İÇİN TOPLANACAK

AK Parti, bu karardan iki gün önce Meclis’in 22 Ağustos saat 24.00’e kadar kesintisiz çalışması konusunda Genel Kurul kararı aldırmıştı. 1 Ekim’e kadar tatil kararı üzerine Meclis bu tarihe kadar sadece özel oturumlar için toplanacak. Meclis Başkanlığı’nın çağrısı üzerine 28 Ağustos’ta yeni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için yemin töreni yapılacak. Daha sonra Başbakanlık görevini devralacak milletvekilinin kuracağı yeni kabine Genel Kurul’a sunulacak. Genel Kurul’da daha sonra hükümet programının sunumu ve güven oylaması gerçekleştirilecek. İçtüzükte öngörülen takvim uyarınca tüm bu işlemlerin 5-6 Eylül’e kadar tamamlanması bekleniyor. Torba Tasarı’nın son bölümünde kalan 22 madde de ekim ayında bütçe görüşmelerinden önce gündeme alınarak sonuçlandırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!