AK Parti’yi uyarın

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’yi uyarın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 01:29

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, önceki gün başvurduğu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na (YCB) ek dilekçe vererek Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AK Parti üyeliği ve parti genel başkanlığından istifa etmesi uyarısı yapmasını istedi.

Haberin Devamı

5 sayfalık dilekçesinde “YCB, AK Parti’ye ihtar yazıp durumu düzeltmek zorunda. Böylesine anayasaya açıkça aykırı keyfilik ve sorumsuzluk derhal ihtar yazıp uyarmayı gerektirir” diyen Kart; YSK, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı’na da dün yeniden başvurarak “Anayasa gereği sorumluluk, inisiyatif alın” çağrısı yaptı. Kart, dünkü ek dilekçesine ilişkin Hürriyet’e şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı seçilen bir kimsenin, 15-27 Ağustos tarihleri arasında ayrıca Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı görevlerini sürdürmesi kaos ve rejim krizi yaratacaktır. Erdoğan başkanlığındaki 27 Ağustos kongresi de iptale mahkûmdur.”
YSK’dan seçim iptali İSTEMİNE ret
YSK cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının 15 Ağustos’tan önce açıklanması ve oy pusulaları fotoğraflı bastırıldığı için seçimin iptali taleplerini dün reddetti. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, oy pusulalarının fotoğraflı bastırılmasının yasaya aykırı olduğu iddiasıyla YSK’ya başvurmuş, CHP’li Atilla Kart ise sonuçların 15 Ağustos’tan daha önce açıklanmasını talep etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!