‘Passo’ yatırım yaptık ama...

Güncelleme Tarihi:

‘Passo’ yatırım yaptık ama...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2014 01:12

2014-2015 sezonunun başlama vuruşuna sayılı günler kala Passolig kartı sahibi kişi sayısı 152 bin 839 oldu. Passo Genel Müdürü Özgür Gündoğan, “Yıl sonuna kadar 1.5 milyon üyeye ulaşacağız.Asıl sorun Türkiye’de futbola ilginin azalması” dedi.

Haberin Devamı

SÜPER Lig’de 2014-2015 sezonun başlama vuruşuna sayılı günler kala, e-bilet uygulaması için alınması gereken Passolig kartlarından toplam 152 bin 839 adet satıldı. İlgiyi arttırmak için 30 milyon dolarlık reklam ve tanıtım kampanyası başlattıklarını söyleyen Passo Genel Müdürü Özgür Gündoğan, “Passolig’e ilgi artıyor ama futbola ilgi azalıyor. Hem sponsor şirketler çekiliyor hem de taraftar maça gitmiyor. Böyle bir ortamda 200 milyon dolarlık yatırım yaptık” dedi. Passolig uygulamasıyla ilgili olarak sorularımızı cevaplayan Gündoğan, şunları anlattı:
Passolig, uygulaması futbolu nasıl etkileyecek?
- Passolig’in maçlara olan ilgiyi azalttığı ve bu sayede fişlemeler yapılacağı belirtiliyor. Bunların hiçbirisi doğru değil. Genel anlamda futbola bakmak lazım. Bugün ciddi bir kriz söz konusu. Sponsorlar teker teker çekiliyor. Ayrıca tribünlerde taraftar sayısı azalıyor. Ancak bunları Passolig’e bağlamak çok yanlış. Futbola olan ilgi genel anlamda azılıyor. Biz böyle bir ortamda 200 milyon dolarlık yatırım yaptık.

Haberin Devamı

BİR TEK FB KALDI

Passolig kartı ne kadar?
- Passolig kart 15 TL. Bu bedelin yüzde 47’si kulüplere ödeniyor. Bursaspor 20 TL, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor 25 TL olarak bedel belirledi. Aradaki fark tamamen kulübe ödeniyor, yani 25 TL’ye alınan bir kart ücretinin 17 TL’si kulübe gidiyor.
Fenerbahçe sisteme girmeyeceğini söyledi. Burada son durum nedir?
- Görüşmelerimiz devam ediyor, olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz.

KOMBİNEDEN TRANSFER

* Kombine alan taraftar gidemediği maçlarda kullanım hakkını başka bir taraftara nasıl devredecek?
- Almış olduğu kombine kartını internetten gitmesini istediği kişinin TC kimlik numarasını yazarak bileti transfer edebilir.
Şu ana kadar kaç kişi kart aldı. Kaç kişinin daha alması bekleniyor?
- Passolig kart sahibi olan taraftar sayısı 152 bin oldu. Yıl sonuna kadar reklam kampanyaları ve kulüplerimizin kendi tanıtım çalışmalarıyla birlikte 1.5 milyon Passolig kartlı taraftar hedefimiz vardır. Sezonun ilk düdüğünden önce ciddi talep artışı bekliyoruz. Bu sayı sezon başlamadan hemen önce 400 bini bulacak.

Haberin Devamı

Süper Lig’de en çok kart satan takımlar

Galatasaray 40.869
Beşiktaş 39.642
Konyaspor 10.224
Balıkesirspor 8.359

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!