'Tüm hakkımız kendisine helal olsun'

Güncelleme Tarihi:

Tüm hakkımız kendisine helal olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 21:10

Beşiktaş Kulübü, Süleyman Seba'nın vefatının ardından resmi siteden açıklama yayınladı...

Haberin Devamı

İşte Beşiktaş'ın açıklaması...

Tüm hakkımız kendisine helal olsun
SÜLEYMAN SEBA'NIN HAYAT HİKAYESİ

Beşiktaşımızın tarihine damgasını vuran, hayatının tamamını siyah-beyaz olarak yaşayan, gönlünde ve aklında sadece Beşiktaş olan, her daim yol göstericimiz ve camiamızın birleştirici unsuru olan, Onursal Başkanımız Süleyman Seba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcisi Süleyman Seba, bundan böyle gönüllerimizin bir parçası olarak tüm Beşiktaşlıların içinde yaşayacak...

Hatıraları ise asla akıllarımızdan çıkmayacak. Süleyman Seba'nın adı, her Beşiktaşlı için gurur duyduğu büyük bir değer olarak hem gönüllerimizin hem de tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazıldı. Onursal Başkanımız Süleyman Seba'nın toprağı bol, ruhu şad olsun... Tüm hakkımız kendisine helal olsun... Süleyma Seba'ya Allah'tan rahmet, tüm Beşiktaş Camiasına, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Tüm hakkımız kendisine helal olsun


FEYYAZ UÇAR'IN 2 ŞUBAT 2014'TE RAHATSIZLANAN SÜLEYMAN SEBA'YA YAZDIĞI AĞLATAN MEKTUP

“Ayda yılda bir gelirdi. Yeter de artardı bu geliş. Hepimizi karşısına alır, lafını ortaya söylerdi. Unutulmayacak sözler miydi yoksa onun sözleri mi unutulmazdı, anlamazdık. Sık değiştirmediği kahverengi ceketinin üst cebindeki mendili hep biz kirletirdik. ya akan burnumuzu ya da kaçan gollerin ardında döktüğümüz gözyaşlarımızı silerdi o mendil. Çocuktuk işte… ama büyük başkan bizi adam yerine koyar o şanlı formayı ısrarla bize giydirirdi. Adalelerimiz gözüksün diye kısa tuttuğumuz şortumuzu ve malzemeci Ahmet abimizden “ne eeedecen” deyip verdiği tozlukları giyip, çivili kramponlarımızı da yandan bağladığımızda hakikaten koca adamlar gibi dururduk. Aslında bizi adam yapan o formaydı. “Şeyini şey yaptınız” dediğinde biz neyi kastettiğini bilirdik. Lafını kısa keser, söylediğini de unutmazdı. Belki de hiçbir şeyi unutmadığı için unutulmaz olacak sayın Seba. Ekranı da pek sevmezdi. Ne önünü ne de arkasını. Onu yazmak o kadar zor ki… niye ki bu çabam? Onu altın harflerle yazan tarihten daha iyi anlatamam ki… Ben, Metin-Ali’nin Feyyaz’ı, Rıza’nın ön direk takipçisi, Şifo’nun pas duvarı, Les Ferdinand’ın çapraz koşucusu, Samet abinin kibarı ben… Seni o aramıza giren herkesten çok seviyorum ve biliyorum ki sende bu başına buyruk, inatçı evladını seviyorsun… Gitme büyük başkan sakın gitme… Çünkü ben sana gelemedim…”

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

Haberin Devamı

"Süleyman Seba; beyefendi duruşu, yapıcı ve müspet yaklaşımı, etik değerlere verdiği önem, insana ve rakiplerine duyduğu saygı, onlarla kurduğu sıcak ilişkilerle tüm spor camiasında sembol olmuş, taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmış örnek bir kişilikti. Bütün hayatını Beşiktaş’a ve Türk sporuna adayan Süleyman Seba, sadece kendi kulübüne hizmet etmemiş, Türk sporuna da çok değerli katkılarda bulunmuştur. Eylemleri ve söylemleriyle sporun bir dostuk ve kardeşlik olduğunu ortaya koyan Süleyman Seba, her zaman saygıyla hatırlanacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, Beşiktaş Kulübü’ne ve tüm spor camiasına taziyelerimi iletiyorum."

Haberin Devamı

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

''Beşiktaş Jimnastik Kulübü Eski Başkanlarından Süleyman Seba’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Efsane Başkan Süleyman Seba, sadece Beşiktaşlıların değil tüm Türkiye’nin sevgisini ve saygısını kazanmış, Türk futboluna çok değerli hizmetlerde bulunmuş önemli bir spor adamıdır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet diliyor, Beşiktaş ailesine, spor camiamıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.''

GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANI ÜNAL AYSAL

Galatasaray Camiası olarak, Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı kaybetmenin büyük hüznünü yaşıyoruz. Kendisi, Türk sporuna yaptığı hizmetler ve sportmen duruşuyla ilelebet hatırlanacaktır. Başta Beşiktaş camiası olmak üzere yakınları ve Türkiye’de farklı renklerle spora gönül vermiş milyonlara başsağlığı diliyorum.

Haberin Devamı

GALATASARAY KULÜBÜ'NÜN AÇIKLAMASI

Türk sporunun ve Beşiktaş’ın unutulmaz başkanlarından, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemiz, sportmenlik ve centilmenlik dendiğinde akla gelen ilk isimlerden birini, çok değerli bir spor adamını kaybetmiştir. Süleyman Seba ismi, centilmen duruşu ve Türk sporuna yaptığı katkılar ile sonsuzluğa kazınacak, her daim hatırlanacaktır. Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, başta Beşiktaş Kulübü olmak üzere tüm Türk spor camiası ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

FENERBAHÇE KULÜBÜ BAŞKANI AZİZ YILDIRIM

Değerli büyüğüm, kıymetli ağabeyim, Türk Sporu’nun temel taşı, Beşiktaş Kulübü’nün Onursal Başkanı, Süleyman Seba ağabeyimin vefatını derin ve onarılmaz bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Bu siyah beyaz tarifi imkansız üzüntümüz ve kederimiz ile seni uğurlarken, özlemimizin her gün biraz daha artacağını bilerek, başta kederli ailen olmak üzere Beşiktaş camiası ve Türk Sporu’nun yeri dolmaz acılarını en kalbi duygularımla paylaşırım.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NÜN AÇIKLAMASI

"Beşiktaş Kulübü'nün Onursal Başkanı ve Türk sporunun büyüğü Sayın Süleyman Seba'nın vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Türk futboluna kazandırdığı değerlerle daima hatırlanacak ve hiçbir zaman unutulmayacak Sayın Süleyman Seba'ya Allah'tan rahmet, ailesine, Beşiktaş Spor Kulübü'ne, Türk spor camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!