YSK’dan fotoğraflı oy pusulasına vize seçim iptalina ret

Güncelleme Tarihi:

YSK’dan fotoğraflı oy pusulasına vize seçim iptalina ret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 20:37

Yüksek Seçim Kurulu(YSK), cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının takvimdeki 15 Ağustos’tan önce açıklanması ve oy pusulaları fotoğraflı bastırıldığı için seçimin iptali taleplerini ret etti. YSK bu kararıyla yasada olmamasına rağmen adayların tanınınırlığını sağlamak açısından oy pusulasının fotoğraflı bastırılmasına vize verdi. YSK takvimde belirlenen tarihten önce seçim sonuçlarının açıklanmasına da gerek görmedi.

Haberin Devamı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, oy pusulalarının fotoğraflı bastırılmasının yasaya aykırı olduğu iddiasıyla YSK’ya başvurdu. YSK da Genç’in bu başvurusunu oy birliği ile ret etti. CHP’li Atilla Kart ise seçim sonuçlarının 15 Ağustos’tan daha önce açıklanmasını talep etti. YSK da bu talebi değerlendirerek takvimden önce sonuçların açıklanmasına gerek görmedi. YSK’nın CHP temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu iki başvurunun da kişisel başvuru olduğunu belirterek Hürriyet’e şu değerlendirmeyi yaptı:

“YSK oy pusulasının fotoğraflı bastırılması konusunda daha önce kendi değerlendirmişti. Yasada fotoğrafa ilişkin bir hüküm bulunmuyor. Ancak YSK yasa ile kendisine verilen düzenleme yetkisini kullanarak cumhurbaşkanı adaylarının tanınınırlığını sağlamak açısından oy pusulasına fotoğraf bastırılmasına karar vermişti. Bu karar ışığında Sayın Kamer Genç’in kişisel başvurusu ret etti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!