Gazzeli yaralılara VIP hizmet

Güncelleme Tarihi:

Gazzeli yaralılara VIP hizmet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 18:41

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin hafta başında Filistin’e giderek, Gazze’deki yaralıların Türkiye’ye nakli konusunda yaptığı çalışmalar sonunda İstanbul’a gönderilen Filistinli 3 yaralının tedavisi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da ameliyat olduğu ve özel VIP hastaların yatırıldığı, sağlık turizmine hizmet veren “Uluslararası Hasta Servisi”nde tedavi altına alınan yaralılardan 22 yaşındaki İbrahim Adly Asseleya’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Sağlık Bakanlığının, Mısır’dan oluşturduğu hava köprüsüyle İstanbul’a getirilen, biri ağır 3 sivil Filistinli yaralıyı ziyaret eden Marmara Anadolu Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Tuncay Palteki durumları hakkında bilgi aldı. Palteki, yaralılardan yoğun bakımda yatan 22 yaşındaki İbrahim Adly Asseleya’nın beyin ödemi dışında akciğer enfeksiyonun olduğunu ve durumunun ciddiyetini koruduğunu ve tedavi süresinin 1 ayı aşabileceğini söyledi. Palteki, hastanın, bu tedaviler belli bir noktaya geldikten sonra sol çene kemiğindeki parçalı kırığın da plastik ve ortopedi uzmanlarınca tedavi edileceğini söyledi. Üst ve alt çene kemiği kırılan ve boynunda delikle gelen 42 yaşındaki Ali Alangar adlı hastanın da ameliyata alındığını, 24 yaşındaki Muhammet Abudayya’nın ise boyunlukla yakında taburcu olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı olarak hastalara sosyal destek de sağladıklarını ve yanlarında birer tane refakatçi bulunduğunu belirten Hastane Başhekimi Prof. İsmail Cinel, hastanenin yüzde 107 doluluk oranıyla hizmet verdiğini ifade etti.

Gazzeli yaralılara VIP hizmet

SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ
Filistinli yaralıların tedavi gördüğü Uluslararası Hasta Servisi’nde sağlık turizmiyle Mısır’dan Yemen’e, Kırım’dan Avrupa ülkelerine gelen hastaların tedavisinin yapıldığı servis 18 yatak kapasiteli olup, odaların her biri tek yataklı. 640 yataklı hastanenin diğer odaları ise ikişer kişilik olup, randevu sistemiyle çalışıyor. Bazen ameliyat için bekleme sırası 6 ay sürebiliyor.

Gazze’de bulunan ikinci grup hasta ve yakınlarının nakli için yaklaşık 2 gündür hazır olarak bekleyen UMKE ekipleri, dün sabah 06.00’da Genelkurmay Başkanlığı’na ait C-130 tipi uçakla Tel Aviv’e gitti. Bu operasyon ile 20 yaralı ve 18 refakatçinin nakil edilmesi planlanıyor. Yaralılar ve yakınlarının bugün Türkiye’ye gelmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Gazzeli yaralılara VIP hizmet

HER NE OLURSA OLSUN GAZZE’YE GERİ DÖNECEĞİZ
Hastalardan en hafif yaralı olan ve Başbakan Erdoğan’ın yattığı servisteki özel odalardan birinde tedavisi süren Muhammet Abudayya’nın yanında bulunan kardeşi Abdullah, Gazze’de İsrail bombardımanında önce komşularının sonra kendi evlerine bomba yağdığını, kendisi gibi öğrenci olan ve bir süpermarkette çalışan ağabeyinin vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralandığını, dilinin koptuğunu, dişlerinin kırıldığını ve 10 gün önce Şifa Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

Türkiye’nin kendilerine yardımcı olmasından ve Başbakan’ın tedavi gördüğü hastanede tedavi edilmelerinden duydukları mutluluğu dile getiren Abdullah, kardeşi iyileşir iyileşmez ülkelerine geri döneceklerini belirtti. 7 kardeş olduklarını ne anne babasından ne de kardeşlerinden 10 gündür hiçbir haber alamadıklarını anlatan Abdullah, “Her ne şekilde olursa olsun Gazze’ye geri döneceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!