Geçici görev artık yeter

Güncelleme Tarihi:

Geçici görev artık yeter
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:25

İZMİR Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, doktorların geçici görevlendirilmelerinin angaryayı aştığını ve bu görevlendirilmelerde masrafları kendilerinin karşılamak zorunda kaldıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın biran önce doktorların sorunlarına çözüm üretmesini isteyip, "Artık yeter" diye seslenen Dr. Kaptaner, sorunun çözülmemesi halinde, doktorların görevlerini yapamaz hale geleceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Oda Başkanı Dr. Suat Kaptaner ile yönetim kurulu üyesi Nezaket Kaya, Alsancak semtindeki İzmir Tabip Odası’nda bir basın açıklaması yaptı. Özellikle yaz aylarında nüfusun arttığı bölgelerde geçici olarak görevlendirilen doktorların yaşadığı sorunları dile getiren Dr. Kaptaner, doktorların yıllardır geçici görevlendirmelerle mesleklerinden soğutulduklarını belirtti. Geçerli bir çözüm bulanamadığını savunan Dr. Kaptaner, "Günübirlik çözümlerle sağlık hizmetler sürdürüldüğü, geçici görevlendirilen doktorların hiçbir yakınmasını çözecek adımlar atılmadığı gibi şimdi de dış ilçelere gönderilen doktorlara harcırah ödenmemeye başlandı. Yerel yönetim seçimlerinden sonra yürürlüğe giren kanunla, büyükşehir belediyelerinin sınırları artık il mülki idare sınırları kabul edildiğinden, İzmir’in Dikili, Bergama, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde görevlendirilen doktorlara harcırah ödenmemektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRIDA BULUNDU

Doktorların sorunlarının biran önce çözülmesini beklediklerini aktaran Dr. Kaptaner, kentte yaşayanlarla milletvekillerinden de destek istedi. Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunan Dr. Kaptaner, "Artık yeter, doktorların özverisini kölece çalıştırma şeklinde istismar etmeyiniz. Yolluk ve harcırah sorunu acilen çözülemeyecekse, doktorların bu görevleri yapma koşulları ortadan kalkacaktır. Bu soruna çözüm bulamazsanız, doktorlar görevlerini yapamaz hale gelecektir" diye konuştu. Öte yandan Dr. Kaptaner, doktorların sorunlarının anlatıldığı bir dilekçenin de Sağlık Bakanlığı’na gönderildiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!