Çocuklarını alıp Türkiye üzerinden Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarını alıp Türkiye üzerinden Suriyeye giderek IŞİDe katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 15:50

10 ve 11 yaşlarında Abdullah ve Ahmed adlı iki çocuğunu IŞİD millitanlarına canlı bomba olması için Türkiye üzerinden Suriye'ye götüren baba Avrupa’yı dehşete düşürdü.

Haberin Devamı

Al Hayat gazetesinin haberine göre, Suudi Arabistan’da Naser al-Shayeq adlı bir baba eşine “Çocuklarımla tatile çıkıyorum“ diyerek onları Türkiye üzerinden Suriye'ye götürdü ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına teslim etti.

Avrupa basınının yer verdiği haberde, annenin bu durumdan eşinin Türkiye’de Instagram hesabından çocuklarının fotoğraflarını yayımlanması üzerine haberdar olduğu açıklandı. Fotoğrafı görünce eşine ulaşmaya çalışan anne, çocuklarının babasından "Artık çocuklarını cennette bir kuş farz et" cevabını aldı. Bundan kısa bir süre sonra da IŞİD militanlarının iki çocuğu babalarıyla birlikte ellerinde AK-47 tipi tüfekle çekilmiş fotoğrafını yayımladığı bildirildi.

Suudi hükümetinin bizzat bu olaya el koyduğunu hatırlatan gazete, yetkililerin Türk hükümeti ile temasa geçtiği ve çocukların bulunmasını için yardım istediği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!