Çanakkale'de satranç heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede satranç heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:20

ÇANAKKALE'de 12 ülkeden 532 sporcunun katıldığı 22'inci Uluslararası Troya Satranç Turnuvası, Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi'nde başladı.

Haberin Devamı

Yaşları 6 ile 75 arasında değişen sporcuların yer aldığı turnuva, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş'ın, Türkiye Satranç Federasyonu Turnuva Gözlemcisi Hulusi Cihangir, Turnuva Başhakemi Oğuz Cem Akın ve Turnuva Direktörü Turgut Tunca ile birlikte ilk hamleyi yapmasıyla başladı. Troya Satranç Turnuvası'nın Türkiye'nin en uzun soluklu satranç organizasyonlarından biri olduğunu belirten Karakaş, katılımcı sayısıyla bir rekora imza attıklarını söyledi.

Turnuva Direktörü Turgut Tunca ise, Türkiye genelinde satranç turnuvası eksikliğinin fazlasıyla hissedilen bir durum olduğunu, Uluslararası Troya Satranç Turnuvası'nın sayıları az olan organizasyonlardan biri olarak 22'inci yılına girdiğini belirtti. Tunca, "Şimdiye dek Türkiye şampiyonu olan tüm sporcuların bu turnuvaya katılmış olması da ayrıca bizim için bir gurur kaynağı. Ayrıca yaş grupları milli takım sporcularının büyük çoğunluğu da turnuvamıza mutlaka katılıyor" dedi.

Haberin Devamı

USTALAR DA VAR

Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Irak, İran, Suriye, Libya, Rusya, ABD, Avusturalya, Türkmenistan ve Nijerya'dan toplam 46 yabancı sporcunun yer aldığı ve 16 Ağustos'a kadar sürecek turnuvada 9 turun sonunda şampiyon belli olacak. Turnuvaya dünya satrancının en başarılı oyuncularına verilen uluslararası bir unvan olan ‘Büyük Usta' (Grand Master - GM) unvanlı üç oyuncu ve bunun bir alt kategorisi olan ‘Uluslararası Usta' (IM) unvanlı 6 sporcu da katılıyor. Azerbaycan'dan Vugar Rasulov, Bulgaristan'dan Petar Genov ve Türkmenistan'dan Odeev Handszar, turnuvanın ‘Büyük Usta' unvanlı oyuncuları arasında yer alıyor. Turnuvada Türkiye'yi en kariyerli sporcu olarak ‘Uluslararası Usta' unvanına sahip Suat Soylu ile Can Ertan, Ege Köksal, Sezen Ufuk Arat ve Melih Yurtseven temsil edenler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!