Ezidiler için 16 bin kişilik kamp kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Ezidiler için 16 bin kişilik kamp kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 11:34

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün saldırıları nedeniyle Sincar'dan kaçan Ezidiler için Kuzey Irak'ta bulunan Zaho kentinde 16 bin kişilik kamp kuracak.

Haberin Devamı

AFAD'dan alınan bilgiye göre, saldırılar nedeniyle çoğunluğu Ezidi 200 bin kişi Sincar'dan, Kuzey Irak'ın Duhok kentine ve Suriye'ye kaçtı.

Suriye'ye kaçan Ezidiler'in sayısının 30-40 bin olduğu, Duhok ve Zaho bölgelerinde ise yaklaşık 100 bin Ezidi bulunduğu tahmin ediliyor.

Türkiye, Irak'ta evlerinden edilen tüm insanlara, dil, din, etnik köken ayrımı gözetmeksizin, bulundukları bölgelerde, yerinde insani yardımlara devam ediyor.

4 insani yardım tırının gönderilmesi planlanıyor

AFAD ekipleri, Türkiye sınırına yakın bölgelerde bekleyen 6 bin 500 kişilik Ezidi grubu bulunduğu bilgisinin alınmasının ardından, Zaho'da otel çadırlardan oluşacak kamp alanlarını belirledi. Zemin çalışmaları yapılarak vaziyet planları hazırlanan kampın kurulmasının ardından, yaklaşık 16 bin Ezidi'ye barınma imkanı sağlanacak.

Habur'dan 2 bin Ezidi geçiş yaptı

Ezidiler'in insani ihtiyaçlarının karşılanması için temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 4 insani yardım tırının Kuzey Irak'a gönderilmesi için planlama çalışması yapılıyor.

Öte yandan, bugüne kadar Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye 2 bin Ezidi giriş yaptı.

Haberin Devamı

Türk Kızılayından Silopi'deki Ezidiler'e yardım eli

Türk Kızılayı da Sincar bölgesinden kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesine sığınan Ezidiler'e yardım elini uzatıyor.

Türk Kızılayı, ilk etapta 20 bin uyku pedi, 20 bin battaniye, bir tır dolusu bisküvi ve içme suyundan oluşan yardımı bölgeye ulaştırdı.

Yardımlar, AFAD gözetiminde Ezidi ailelere dağıtılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!