Soma’ya dendi Duman’a gitti

Güncelleme Tarihi:

Soma’ya dendi Duman’a gitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 11:00

TGB, Soma’ya yardım için konser düzenledi... Konseri 8-10 bin kişi izledi... Ama TGB “Zarar ettik, Soma’ya yardım yapamıyoruz” diyor... Oysa konsere gelen sanatçılara on binlerce Euro ödenmiş.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Oberhausen kentinde 24 Mayıs günü, ‘19 Mayıs’tan Geziye, Vatan Ezgileri’ adı altında Türk Gençlik Birliği

Soma’ya dendi Duman’a gitti
şenlik düzenledi...

TGB Almanya Başkanı Tunç Akkoç konser öncesi yaptığı açıklamada, elde edilecek gelirin Soma’da ölen işçilerin yakınlarına gönderileceğini söyledi.

Biletler satılırken ve sanal ortamda yapılan tanıtımlarda da aynı vurgu yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve gazeteci-yazar Soner Yalçın’ın konuşmacı olduğu şenlikte,
Soma’ya dendi Duman’a gitti
Duman, Cem Adrian ve Resul Dindar gibi birçok sanatçı sahneye çıktı...

BAĞIŞ DA TOPLANDI

Etkinliğin biletleri ön satışta 20, program günü ise 25 Euro’ya satıldı, program sırasında da bağış toplandı. Ama etkinlikten sonra bir açıklama yapan TGB Almanya Başkanı Tunç Akkoç, zarar ettiklerini Soma’ya yardım yapamayacaklarını bildirdi...

Bu konudaki bilgilerin TGB Dortmund Bölge Başkanı ve TGB Almanya Genel Sekreteri Dr. Mustafa Tosun’dan alınabileceğini söyledi.

Soma’ya dendi Duman’a gitti


YANLIŞ YAPTIK

Biz de Mustafa Tosun’u aradık. Akkoç’un açıklamalarını hatırlattık. İşte Mustafa Tosun’un bu konuda bize verdiği bilgi:
“Başkanımız Tunç Akkoç’un da size belirttiği gibi şölenden zarar edildi. Sadece, salonda ve bankadaki bağışların toplamı olan 5 bin 120 Euro’yu Soma’da taşeron işçiler için kurulan ‘Taşeron İşçiler Dayanışma Derneği’ne yatıracağız.Şenlikte konuşmacılara ücret ödenmedi. Sadece, konaklama ve yol masrafları karşılandı. Masraflar
Soma’ya dendi Duman’a gitti
ımızın en önemli bölümü salon ve sanatçı kadrosuna gitti. Duman ve Cem Adrian için 43 bin Euro ödendi. Duman sahneye çıkmak için 25 bin Euro aldı. Konaklama, yol masrafları derken rakam 43 bini buldu. Duman, talepleriyle doğru bir tutum sergilemedi. Duman’a çok para verildiği doğru. Geriye bakıldığında sanatçı seçiminin yanlış olduğunu görüyoruz. Sanatçılarımızdan Resul Dindar, çok küçük bir rakama gelmesine rağmen muhteşem bir sahne performansı sergiledi. Yanlışlardan ders çıkaracağız.”

SAYMAN MI YANLIŞ SAYDI

TGB Almanya Başkanı Tunç Akkoç, şenliği 10 bin, bazı kaynaklar ise 7-8 bin kişinin izlediğini söyledi. TGB Almanya Genel Sekreteri Mustafa Tosun ise bu konuda şu açıklamayı yaptı:
“Etkinlikte elde edilecek tüm gelirlerin Soma’ya gönderilmesi kararını aldık. Bir hafta kala tanıtımların bu şekilde yapıldığı doğrudur. Gel, gelelim bizim şölen bir hayli görkemli geçse de zarar ettik. Turnikelerden kaç kişi girdi tam bilmiyorum. Ama 8 bin kişi beklerken saymanımızın çıkardığı hesaba göre 4 bin kişi geldi ve ciddi bir zarara uğradık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!