Yaralı ABD'li gazeteciler Türkiye'ye getirildi

Güncelleme Tarihi:

Yaralı ABDli gazeteciler Türkiyeye getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 11:10

IŞİD örgütünün saldırısından kaçan Ezidilere havadan yardım götüren helikopterin kaza yapması sonucu yaralanan New York Times muhabiri Alissa J. Rubin ile fotomuhabiri Adam Ferguson Türkiye’ye getirildi.

Haberin Devamı

Yaralı gazeteciler İstanbul’daki özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Başbakanlık Afet ve Acil Yönetim Durumu Başkanlığı (AFAD)’ın Kuzey Irak’ta bulunan ekibi nezaretinde bugün saat 04.00’da Habur Sınır Kapısına ulaşan yaralılar, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulanslar ile ilk kontrollerinin yapılması amacıyla Silopi Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Yaralı ABDli gazeteciler Türkiyeye getirildi

İlk kontrollerin ardından Alissa J. Rubin ve Adam Ferguson, Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı ile saat 06.45’te İstanbul’a gönderildi.

Amerikalı gazeteciler buradan da 112 Acil Servise ait ambulanslarla Nişantaşı’ndaki özel bir hastaneye getirildi. Foto muhabiri Adam Ferguson’un durumunun iyi olduğu gözlenirken, durumu ağır olan Alissa J. Rubin’in yakınları, görüntülenmesini istemedikleri için yüzünü kapattılar.

Haberin Devamı

Yaralı ABDli gazeteciler Türkiyeye getirildi


Hastaneden yapılan basın açıklamasında, "Irak’ta gerçekleşen helikopter kazasından dört yaralı ambulans uçak ile hastanemize transfer edilmiş ve Acil Servis’te yapılan ilk değerlendirmelerin ardından hastanemize yatırılmıştır.Yaralılardan ikisinin kırıkları nedeni ile Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü tarafından acil ameliyatları planlanmıştır. Bir hastamızın ise takip ve tedavisi Yoğun Bakım Ünitesi’nde devam etmektedir. Sağlık durumlarındaki gelişmeler basın ile paylaşılacaktır" denildi.
Yaralı ABDli gazeteciler Türkiyeye getirildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!