3 büyüklerin derdi de büyük

Güncelleme Tarihi:

3 büyüklerin derdi de büyük
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 01:06

Borç faizi, kur farkı ve yanlış transferlerden Beşiktaş geçen sezon 145 milyon TL zarar ederken, F.Bahçe 124 milyon, G.Saray ise 117 eksiye girdi. Ancak Cimbom gelir elde etmede zirveye çıktı.

Haberin Devamı

TÜRK futbolunun lokomotifi görevini gören ‘Üç Büyükler’ yani Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, ekonomik olarak tam anlamıyla uçurumun kenarındalar. Futbol faaliyetlerinde hemen her yıl zarar ederek ve borçlarını katlayan üçlü, adeta bir bilinmezliğe yürüyor. Üç kulübünde halka açılmış şirketleri olduğu için mali verilerini SPK’ye bildirme zorunluluğu bulunuyor. Bu bildirimlerden çıkan sonuçlar ise, üç kulüp açısından da son derece olumsuz görülüyor ve özellikle Beşiktaş stat yapımı yüzünden gelirleri azaldığı için “Zarar Şampiyonu” olarak görülüyor.

ANA NEDEN FAİZ VE KUR FARKI

GEÇEN yıl Beşiktaş 145 milyon TL zarar ederken, Fenerbahçe 124 milyon, Galatasaray ise 117 milyon zararla ezeli rakiplerini negatif tabloda yalnız bırakmadılar. Üç büyük kulübün toplam zararı ise 385 milyon TL. Bu sezon da üç büyüğün de borcunun arttığı görülüyor.
Mali tablolar gösteriyor ki Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray son yıllarda gelirlerini artırmış olsalar da faiz, kur farkı gibi giderlerinin yanı sıra yanlış transfer harcamaları ile gider artışlarını har vurup harman savunmuş gözüküyorlar.

Haberin Devamı

GELİRDE DE GİDERDE DE ASLAN BİRİNCİ

GALATASARAY gelir bazında şampiyon durumda. Sarı kırmızılı kulüp 2013-14 yılında 425 milyon TL stat ve mağaza geliri elde etmiş durumda. Fenerbahçe 309 milyon TL, Beşiktaş ise 142 milyon TL gelir sağlamış.
Sarı kırmızılılar açısından can sıkıcı durum ise rakiplerine gelir olarak fark atmasına karşın şirketin zararını sürdürmeye devam etmesi ve ayrıca kulübün borçlarının azalmak yerine artması oldu. Bu durumun ana nedeni ise Galatasaray’ın banka borcu faizi ve kur farkı zararı toplam 66 milyon olması. Faiz ve kur farkı nedeniyle Fenerbahçe 52 milyon, Beşiktaş ise 38 milyon kayıp vermiş durumda.

Sözleşmeler Aslan’ın belini büktü

G.SARAY geçen yıl sporcu ve hocalara 246 milyon öderken, F.Bahçe 196 milyon, Beşiktaş ise 131 milyon ödemiş durumda. Ayrıca sarı kırmızılı kulüp birçok oyuncusunun sözleşmesini zam yaparak, önümüzdeki yıl içinde tablonun kötü olacağının sinyalini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!